Mer hemslöjd

Här hittar du länkar till webbplatser som vi vill tipsa om. Fortsätt upptäck hemslöjdens fantastiska värld!

 

365 saker att slöjda

Om du vill slöjda själv hittar du massvis med tips och beskrivningar på den här webbplatsen. Den drivs av Sveriges hemslöjdskonsulenter.

Slöjden i skogen

Slöjden i skogen är en hemsida för dig som är intresserad av att slöjda i trä. Här finns information om material, tekniker, verktyg och mycket mer.

Textil hemslöjd

Broderi, stickning, vävning, knyppling och mycket. På textilhemslojd.se hittar du information om det mesta – alltifrån beskrivningar till var du hittar närmaste vävstuga. På med fingerborgen och klicka på rubriken.

Slöjd håller

På Slöjd håller hittar du det mesta om slöjd och hållbarhet. Fakta om material och materialens egenskaper. Råd om hur du vårdar och sköter dina saker så de håller länge.  Där finns också en blogg med tips och råd om praktiskt vardagsfixande.

Kravallslöjd

Kravallslöjd är en förening med koncept och idé att skapa en plattform till att utbyta idéer kring slöjd. Det viktiga är inte vad det blir utan att det blir. På deras hemsida hittar du artiklar, tips, en blogg och mycket mer.

Skansen hantverk & slöjd

Skansen Hantverk & Slöjd i Stockholm erbjuder kurser, hantverkskvällar och vandringar inom traditionellt bygghantverk, trädgårdshantverk och slöjd.  Vårens program innehåller bland mycket annat trädgårdsslöjd, bandvävning och gärdesgårdsbygge. Du som är medlem i en hemslöjdsförening har 15 % rabatt på alla deras aktiviteter.

Hemslöjden 100 år

År 2012 fyllde Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund 100 år. Detta firades med workshops, utställningar och mängder av andra aktiviteter runt om i landet. Totalt arrangerades 835 programpunkter som besöktes av 615 000 människor.

Utbildning: Ledarskap i slöjd och kulturhantverk

Ledarskap i slöjd och kulturhantverk är en utbildning på Göteborgs universitet och vänder sig till dig som vill arbeta med just slöjd och kulturhantverk inom olika fält som kultur, handel, pedagogik, turism eller som hemslöjdskonsulent.