Engagera mig

Runt om i landet finns hemslöjdsföreningar där du kan träffa likasinnade och slöjda tillsammans. Vi inspirerar varandra och bjuder in kunniga slöjdare för att få fördjupad kunskap. Du kan både delta i aktiviteter men också själv bidra till arbetet i föreningen genom praktiskt arbete som till exempel att vara värd för en aktivitet eller att vara med i styrelsen.

Gillar du att slöjda, att skapa med dina händer? Tycker du att det är viktigt att vårt kulturarv lever vidare och utvecklas? Då är Hemslöjden organisationen för dig. Vi är övertygade om att kunskap om hemslöjd kan bidra till ett hållbart, inkluderande samhälle. Vi vet att slöjdandet förenar människor, och att slöjdkunskapen kan hjälpa oss att klara oss själva. Slöjdandet är också en global kunskap som förenar oss människor. Närliggande tekniker finns över hela världen medan materialen ibland varierar. Likheter och skillnader är spännande och väcker nyfikenhet.

Hemslöjdsföreningarna finns i hela landet. Du väljer en förening som du vill bli medlem i. En del av föreningarna är lokalföreningar och har aktiviteter på orten. I en del regioner är det istället regionföreningar, som har aktiviteter på olika orter i regionen.

Om du bestämt dig för att gå med i en förening – här kommer du vidare: