Visuell identitet

Här hittar du Hemslöjdens visuella identitet, manualer och tips på hur du använder den. Dessutom kan du ladda ner wordmallar och identitetens alla byggstenar i olika format. Innehållet på den här sidan vänder sig till dig som jobbar med en hemslöjdsförening.

Manual för Hemslöjdens visuella identitet

manual

I den här manualen kan du se hur logotyp, typsnitt, färger, mönster och bilder kan och bör användas. Börja med att läsa manualen innan du går vidare.

 

Tips: Så här sprider vi bilden av Hemslöjden

Det här är ett lite kortare dokument som innehåller tips och inspiration på hur man kan använda sig av wordmallar, hemsidor, facebook, klistermärken, affischer och lite mer.

 

Logotyp

logga

Här hittar du Hemslöjdens logotyp i olika format. Ladda ner den fil du behöver.

JPG (mot vita bakgrunder)

PNG (för webb, power point osv. Genomskinlig bakgrund)

EPS-format (för trycksaker) (zip-fil)

Logga stående (undantagsfall)

logga-staende

Den stående logotypen används i undantagsfall när den liggande logotypen inte kan användas på grund av olika orsaker. Exempelvis när loggan ska förekomma i stora och avlånga format. Läs manualen för att se när det är okej att använda undantags-logotypen.

EPS-format (för trycksaker) (zip-fil)

 

Typsnitt

I den grafiska manualen kan ni se att det går utmärkt att använda de sekundära typsnitten Georgia och Arial som finns på de flesta datorer. Om man vill använda sig av det primära typsnittet Toledo så kan man ladda ner det gratis via länken nedan. Läs manualen för hur typsnitten bör användas.

Typsnitt

Typsnitt Toledo

Mallar

brevmall-striktaffischmall-rolig

Vi har tagit fram två olika Wordmallar som du kan använda i din förenings kommunikation. En med ett lite mer strikt manér och en som har en lite härligare känsla.

Brevmall (strikt)

Den strikta Wordmallen lämpar sig bäst för mer officiella sammanhang. Som till en handlingsplan, ett brev till regionen eller ett protokoll. Läs dokumentet ”Så här sprider vi bilden av Hemslöjden” för hur du använder den.

Affischmall (rolig)

Den roliga mallen är mer avsedd för olika typer av evenemang. Du kanske vill skriva ut ett informationsblad eller göra en affisch inför nästa evenemang, vilket då kan livas upp genom att använda den här wordmallen. Läs dokumentet ”Så här sprider vi bilden av Hemslöjden” för hur du använder den.

PowerPointmallar

Bilder

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund med sina medlemsföreningar har copyright på bilderna.

Hemslöjdens grafiska mönster

En av byggstenarna i Hemslöjdens visuella identitet är ett grafiskt mönster som går att använda till lite mer avancerade produktioner. Mönstret består av typiska slöjdverktyg (sågar, hammare, knivar, måttband osv.) satta i en smaskig blandning av de tre signalfärgerna. Mönstret finns med brun och vit bakgrund. Läs i manualen hur du kan använda mönstret och hur det inte bör användas.

Brun bakgrund

Vit bakgrund

monster-vitt

Hemslöjdens materialbilder

Som ett komplement till den visuella identiteten har även en rad slöjdrelaterade materialbilder tagits fram. Dessa ska främst användas som bakgrund för design och text. Se manualen för hur de kan användas. Dessa bilder är tillräckligt stora för den nya webben (över 1000 pixlar i höjd och bredd).

Klicka på bilden så öppnas den i ett nytt fönster, där du laddar ner bilden genom att  högerklicka på den.

 

 

Detaljer av det grafiska mönstret

  • Vi har tagit fram bilder som är detaljer av det grafiska mönstret. De är främst tänkta att använda till aktiviteterna i Slöjdkalendern, då redaktören av någon anledning inte har tillgång till någon bild. De får också användas i andra sammanhang som hemslöjdsföreningen har behov av bilder. Samtliga bilder är tillräckligt stora för den nya webben (2000x1250px).
  • Högerklicka på bilden och spara ner den på din dator.

Därefter infogar du bilden/bilderna  som ”utvald bild” i den aktivitet som du ska lägga upp när du är inloggad via wp-admin.

Mer information om hur man lägger upp aktiviteter hittar du i Manualen för webben.

 

Blommor
Generell
Knappar
Hyvla
Måla
Såga
Sticka
Sy
Sy 2
Tälja
Väva
Väva 2
Virka

 

 

Lycka till med användandet av den visuella identiteten.