Hemslöjdens förlag

Hemslöjden är stolt ägare till Hemslöjdens förlag. Inspireras av spännande läsning om slöjd och hantverk!

Böcker från Hemslöjdens bokförlag

Hemslöjdens förlag pausat tills vidare

Hemslöjdens förlagsverksamhet är pausad tillsvidare. Förlaget kommer därmed inte att ge ut nya verk, nytryck eller nyutgåvor av befintliga verk. Teknikhäften och böcker som finns i lager fortsätter att säljas. Förlagets böcker och häften köper du som privatperson bland annat i hemslöjdsbutikerna eller i nätbokhandeln. Här hittar du en lista över alla hemslöjdsbutiker.

Aktuellt lagersaldo, uppdaterat 2022-01-21

”Om ull ” –153 exemplar kvar

”Ändra” –735 exemplar kvar

”Brodera retro”  –625 exemplar kvar

”Shibori” –779 exemplar kvar

”Bottensömmar”  –336 exemplar kvar

”Brodera på stickat”  –404 exemplar kvar

”Sy väskor: Vackra som smycken”  –655 exemplar kvar

”Sticka: Egna modeller och fler detaljer”  –327 exemplar kvar

”Papper och stygn”  –379 exemplar kvar

”Metaller, hantverkare och arkeologi”  –635 exemplar kvar

 

Slöjd och hantverk i böcker och häften

Hemslöjdens förlag har sedan starten 2007 gett ut läsning om slöjd och hantverk. Med hjälp av de bästa slöjdarna och formgivarna sprids kunskap om olika tekniker – allt från stickning och broderi till plåt- och träarbeten – och månar om att värdefullt vetande når dem som upptäckt glädjen i att göra själv. Med smarta materialval och gediget kunnande är den sluga slöjden oumbärlig i en tid där hållbarhet, återbruk och naturmaterial borde vara en självklarhet.

 

Hemslöjden stolt ägare

Hemslöjdens förlag ägs tillsammans med tidningen Hemslöjd av Hemslöjden. I mer än hundra år har Hemslöjden samlat och utvecklat kunskaper om hur man använder naturmaterial, återbrukar och tillverkar föremål som håller länge. Kunskaper som handlar om hur du med bara händerna och smarta val och kan bidra till ett hållbarare samhälle.