Hemslöjdens förlag

Hemslöjden är stolt ägare till Hemslöjdens förlag. Inspireras av spännande läsning om slöjd och hantverk!

Böcker från Hemslöjdens bokförlag

Hemslöjdens förlag pausat tills vidare

Hemslöjdens förlagsverksamhet är pausad tillsvidare. Förlaget kommer därmed inte att ge ut nya verk, nytryck eller nyutgåvor av befintliga verk. Teknikhäften och böcker som finns i lager fortsätter att säljas. Förlagets böcker och häften köper du som privatperson bland annat i hemslöjdsbutikerna eller i nätbokhandeln. Här hittar du en lista över alla hemslöjdsbutiker.

Aktuellt lagersaldo, uppdaterat 2023-01-16

”Ändra” –407 exemplar kvar

”Brodera retro”  –145 exemplar kvar

”Shibori” –562 exemplar kvar

”Brodera på stickat”  –309 exemplar kvar

”Sy väskor: Vackra som smycken”  –587 exemplar kvar

”Sticka: Egna modeller och fler detaljer”  –45 exemplar kvar

”Papper och stygn”  –317 exemplar kvar

”Metaller, hantverkare och arkeologi”  –589 exemplar kvar

 

Slöjd och hantverk i böcker och häften

Hemslöjdens förlag har sedan starten 2007 gett ut läsning om slöjd och hantverk. Med hjälp av de bästa slöjdarna och formgivarna sprids kunskap om olika tekniker – allt från stickning och broderi till plåt- och träarbeten – och månar om att värdefullt vetande når dem som upptäckt glädjen i att göra själv. Med smarta materialval och gediget kunnande är den sluga slöjden oumbärlig i en tid där hållbarhet, återbruk och naturmaterial borde vara en självklarhet.

 

Hemslöjden stolt ägare

Hemslöjdens förlag ägs tillsammans med tidningen Hemslöjd av Hemslöjden. I mer än hundra år har Hemslöjden samlat och utvecklat kunskaper om hur man använder naturmaterial, återbrukar och tillverkar föremål som håller länge. Kunskaper som handlar om hur du med bara händerna och smarta val och kan bidra till ett hållbarare samhälle.