Dalarnas Hemslöjdsförbund

Dalarnas Hemslöjdsförbund är ett ideellt länsförbund med 19 lokala hemslöjdsföreningar och ekonomiska föreningar samt butiker anslutna. Förbundet och föreningarna arbetar med att föra vidare och utveckla Dalarnas slöjdtraditioner. I de lokala hemslöjdsföreningarna kan enskilda personer vara medlemmar.

Hemslöjden i Dalarna arbetar för att tillvarata, utveckla, och förnya slöjden som kultur och näring. Genom slöjd och hantverk medverkar vi till att bygga ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Vi både värnar och förnyar kulturarvet genom att slöjd och hantverk blir en självklar del av människors vardag. Dalarnas Hemslöjdsförbund erbjuder ett nätverk över hela Dalarna, stöttar medlemsföreningarna i olika frågor och är en länk till riksorganisationen.

Genom att bli medlem stödjer du det arbetet och blir delaktig i verksamheten. Du får del av stöd, trygghet, gemenskap inspiration och kunskap.

Som medlem kan du få rabatt på kurser, t ex hos Sätergläntan i Insjön, och på prenumerationen av tidningen Hemslöjden – en av Sveriges bästa tidskrifter med massor av inspiration.


Välkommen till vår egen hemsida – Hemslöjden i Dalarna – www.hemslojdenidalarna.se

 


I Dalarna finns flera hemslöjdsbutiker som värnar om hög kvalitet och kompetens. Här du kan  köpa slöjd och material eller verktyg till ditt eget slöjdande. Dräktmaterial eller färdigsydda dräkter, både nya och begagnade finns på många av butikerna.


Förbundet är huvudman för hemslöjdskonsulenterna i Dalarna som arbetar över hela länet med att inspirera, dokumentera, sprida information och kompetens, ordna kurser och träffar samt ordna fortbildning för slöjdare och pedagoger. Konsulenterna förmedlar kontakter mellan olika aktörer t ex inom Skapande Skola. Genom att ha det regionala uppdraget att arbeta med främjande av hemslöjd utförs arbetet efter de prioriterade mål och riktlinjer som finns i den av Region Dalarna framtagna Kultur och bildningsplan 2023-2026.


 
 
 
 

 
 
Kattis Karlsson Hofvander – Textil slöjd
tel:  070-668 27 14
kattis.k.hofvander@hemslojdenidalarna.se
 
Fredrik Eriksson Hård slöjd
tel:  070-668 28 14
fredrik.eriksson@hemslojd.org

 


Följ oss gärna på facebook eller instagram


 
Dalarnas Hemslöjdsförbund stöds av Region Dalarna 
 

 
 

länk till facebook

 

 

 

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Vadstenaknyppling

För dig nybörjare eller som provat tidigare och vill komma i gång med denna teknik. Knyppeldyna och pinnar finns att låna. Tråd och mönster...

Slöjdträff – Täljstuga

Vi träffas, har trevligt och inspirerar varandra. Ta med material och fika som du behöver under kvällen. Ta gärna med något du täljt och...

Slöjdcafé: Tälj

"Tälj med oss" torsdag nr 3 av 3. Sista gången vi täljer i vår. Har du inte varit med tidigare, så kom i alla fall och pröva på att hantverka med kniv....

Papperblommor – folkliga festdekorationer

I denna kurs får du lära dig att göra blommor av silkes- och kräppapper med inspiration från den folkliga traditionen. Du lär dig några grundmodeller,...

Smideshelg med handledning

Lär dig smida enklare föremål under handledning. Anmälningsavgift  250 kr