Dalarnas Hemslöjdsförbund

 

 

Dalarnas Hemslöjdsförbund är ett ideellt länsförbund med 20 lokala hemslöjdsföreningar och ekonomiska föreningar samt butiker anslutna. Förbundet och föreningarna arbetar med att föra vidare och utveckla Dalarnas slöjdtraditioner. I de lokala hemslöjdsföreningarna kan enskilda personer vara medlemmar.

Hemslöjden i Dalarna arbetar för att tillvarata, utveckla, och förnya slöjden som kultur och näring. Genom slöjd och hantverk medverkar vi till att bygga ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Vi både värnar och förnyar kulturarvet genom att slöjd och hantverk blir en självklar del av människors vardag. Dalarnas Hemslöjdsförbund erbjuder ett nätverk över hela Dalarna, stöttar medlemsföreningarna i olika frågor och är en länk till riksorganisationen.

Genom att bli medlem stödjer du det arbetet och blir delaktig i verksamheten. Du får del av stöd, trygghet, gemenskap inspiration och kunskap.

Som medlem kan du få rabatt på kurser, t ex hos Sätergläntan i Insjön, och på prenumerationen av tidningen Hemslöjden – en av Sveriges bästa tidskrifter med massor av inspiration.


 ATT SÖKA STÖD OCH STIPENDIER – träff för yrkesverksamma kulturskapare i Dalarna


AKTUELLA KURSER  – Färg från naturen – Mia Olsson


I Dalarna finns flera hemslöjdsbutiker som värnar om hög kvalitet och kompetens. Här du kan  köpa slöjd och material eller verktyg till ditt eget slöjdande. Dräktmaterial eller färdigsydda dräkter, både nya och begagnade finns på många av butikerna.


Förbundet är huvudman för hemslöjdskonsulenterna i Dalarna som arbetar över hela länet med att inspirera, dokumentera, sprida information och kompetens, ordna kurser och träffar samt ordna fortbildning för slöjdare och pedagoger. Konsulenterna förmedlar kontakter mellan olika aktörer t ex inom Skapande Skola. Genom att ha det regionala uppdraget att arbeta med främjande av hemslöjd utförs arbetet efter de prioriterade mål och riktlinjer som finns i den av Region Dalarna framtagna Kultur och bildningsplanen för 2019-2022.


 
Verksamhetsberättelse samt årsredovisning 2021 för  Dalarnas Hemslöjdsförbund  hittar du här –
Verksamhetsberättelse DHF_2021_Light
 
Årsredovisning_DHF_2021
 
omslag med linupphängt på tork
 
 

 
 
Kattis Karlsson Hofvander – Textil slöjd
tel:  070-668 27 14
kattis.k.hofvander@hemslojd.org
 
Fredrik Eriksson Hård slöjd
tel:  070-668 28 14
fredrik.eriksson@hemslojd.org

 


Följ oss gärna på facebook eller instagram


 
Dalarnas Hemslöjdsförbund stöds av Region Dalarna 
 

 
 

länk till facebook

 

 

 

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Att söka stöd och stipendier

 – träff för yrkesverksamma kulturskapare i Dalarna Tisdagen 31 maj kl 9-16.15 Wallénhallen vid Leksands folkhögskola Länk till anmälan:...
gryta sedd uppifrån med gröna barrliknande växter i

Färg från naturen – växtfärgning

Med det ökande intresset för hållbarhet har också intresset för naturlig färgning ökat. Det är inte bara en färgningsmetod, utan innehåller många delar...

Beredning av lin

Vi går igenom linberedningens olika moment. Ta med ditt eget lin eller så kan du köpa handmått av oss. Allmän information om hur vi har sått linet,...

Växtfärgning

Lär dig växtfärga ullgarn med olika växtdelar.

Hemslöjdens dag: Beredning av lin

Vi går igenom linberedningens olika moment. Ta med ditt eget lin eller så kan du köpa handmått av oss. Allmän information om hur vi har sått linet,...