Dalarnas Hemslöjdsförbund

Dalarnas Hemslöjdsförbund är ett ideellt länsförbund med 20 lokala hemslöjdsföreningar och butiker anslutna. Förbundet och föreningarna arbetar med att föra vidare och utveckla Dalarnas slöjdtraditioner. I de lokala hemslöjdsföreningarna kan enskilda personer vara medlemmar.

Hemslöjden i Dalarna arbetar för att tillvarata, utveckla, och förnya slöjden som kultur och näring. Genom slöjd och hantverk medverkar vi till att bygga ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Vi både värnar och förnyar kulturarvet genom att slöjd och hantverk blir en självklar del av människors vardag. Dalarnas Hemslöjdsförbund erbjuder ett nätverk över hela Dalarna, stöttar medlemsföreningarna i olika frågor och är en länk till riksorganisationen.

Genom att bli medlem stödjer du det arbetet och blir delaktig i verksamheten. Du får del av stöd, trygghet, gemenskap inspiration och kunskap.

Som medlem kan du få rabatt på kurser, t ex hos Sätergläntan i Insjön, och på prenumerationen av tidningen Hemslöjden – en av Sveriges bästa tidskrifter med massor av inspiration.


I Dalarna finns flera hemslöjdsbutiker som värnar om hög kvalitet och kompetens. Här du kan  köpa slöjd och material eller verktyg till ditt eget slöjdande. Dräktmaterial eller färdigsydda dräkter, både nya och begagnade finns på många av butikerna.


Förbundet är huvudman för hemslöjdskonsulenterna i Dalarna som arbetar över hela länet med att inspirera, dokumentera, sprida information och kompetens, ordna kurser och träffar samt ordna fortbildning för slöjdare och pedagoger. Konsulenterna förmedlar kontakter mellan olika aktörer t ex inom Skapande Skola. Genom att ha det regionala uppdraget att arbeta med främjande av hemslöjd utförs arbetet efter de prioriterade mål och riktlinjer som finns i den av Region Dalarna framtagna Kultur och bildningsplanen för 2019-2022.


 
Verksamhetsberättelse 2019 för  Dalarnas Hemslöjdsförbund  hittar du HÄR  – Verksamhetsberättelse DHF2019_webb
 
 Verksamhetsberättelse 2019 DHF 

 
 
Kattis Karlsson Hofvander – Textil slöjd
tel: 023-264 85, 070-668 27 14
kattis.k.hofvander@hemslojd.org
 
Fredrik Eriksson Hård slöjd
tel: 023-264 86, 070-668 28 14
fredrik.eriksson@hemslojd.org

Fyra gånger per år sammanställer konsulenterna ett nyhetsbrev där vi tipsar på vad som händer inom slöjdens område. Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev? Skicka oss ett mail så lägger vi till dig på sändlistan.


Följ oss gärna på facebook eller instagram


 
Dalarnas Hemslöjdsförbund stöds av Region Dalarna 
 

 
 

länk till facebook

 

 

 

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Folkdräktssömnad och folkliga plagg

Två söndagar i november syr vi folkdräktssömnad eller kläder med inspiration av folkliga plagg. Du kan också ändra befintligt plagg. I kursen ingår...

Spinnkurs

Du lär dig spinna med lin eller ull. Du kan spinna på spinnrock eller slända. Arrangör: Orsa lin och ull   Inställt p g a coronaviruset.

Täljkurs för kvinnor

Kursbeskrivning - Lär dig tälja! Vi täljer i färskt virke med kniv och yxa, bandkniv och täljhäst. Tillsammans med Sofi Karlsson får du lära dig...

Workshop i Hönsestrikk med Anna Bauer

Anna Bauer är textilkonstnär utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk, bosatt och verksam i Göteborg. Har gett ut boken ”Hönsestrik a love...

Julmarknad

Julmarknaden är inställd i år p g a rådande omständigheter. Välkomna i dec 2021!