Om lin – för återförsäljare

Här hittar du som är återförsäljare information om hur du köper Hemslöjdens teknikhäfte "Om lin".

Om lin

Den 30 mars släpper Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund det nya teknikhäftet Om lin.

Lin är en fantastisk växt som människan har haft nytta av i tusentals år. Den starka linfibern har skänkt oss allt från kläder och fiskenät till olja och drevmaterial. I dag finns inga större spånadslinodlingar i Sverige, men intresset för den mångsidiga kulturväxten blomstrar och ideella krafter håller kunskapen vid liv.

I Om lin hittar du allt du behöver veta för att själv komma i gång med att odla och bereda lin. Kanske har du tänkt vara med i årets upplaga av 1 KVM LIN? Du får lära dig hur sådd och skörd går till och hur du bär dig åt för att röta, torka, bråka, skäkta och häckla. Därefter visas steg-för-steg hur du spinner den vackra lintågan till tråd. För extra inspiration får du träffa personer som arbetar med lin på olika sätt och dessutom finns beskrivningar på tre slöjdprojekt som du kan göra själv med lin. Och självklart får du även veta hur du ska bära dig åt för att ta hand om ditt linneförråd på bästa sätt.

Återförsäljare

Som hemslöjdsbutik eller hemslöjdsförening köper man böckerna via vår distributör Förlagssystem i deras webbshop för återförsäljare.

Här hittar du vanliga frågor och svar, bland annat hur du gör om du glömt inloggningsuppgifterna.

Vill du bli återförsäljare kan du registrera dig här.

Hemslöjdens förlagsverksamhet är pausad tillsvidare. Förlaget kommer därmed inte att ge ut nya verk, nytryck eller nyutgåvor av befintliga verk. Teknikhäften och böcker som finns i lager fortsätter att säljas. På den här sidan kan du se aktuellt lagersaldo.

Privatpersoner

Som privatperson köper man våra böcker bland annat i hemslöjdsbutikerna och i nätbokhandeln. Böckerna finns även hos vissa bokhandlare och i en del museibutiker. Hemslöjdens förlag och Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund har ingen egen direktförsäljning till privatpersoner.

 

Sidan senast uppdaterad 2022-03-21