Se nya filmen ”Spinna lin”

Nu släpper vi andra filmen ur serien "Om lin: Från beredning till färdigt tyg". Se den här!

Marie Ekstedt Bjersing vid spinnrocken.

”Spinna lin” är den andra av fem filmer om lin: från beredning till färdigt tyg. I den här filmen går vävläraren och linexperten Marie Ekstedt Bjersing igenom processen från häcklat lin till lin spunnet på spinnrock och slända. Du får lära dig att montera fiberfäste, spinna långt och kortare lin med och utan fiberfäste, samt att härvla ditt lin.

När filmen är slut är du redo att väva. Hur det går till får du lära dig i film nummer tre: ”Väva lin”. Filmserien är framtagen av Hemslöjden i samarbete med Sätergläntan och är finansierad av Riksantikvarieämbetet.

Filmerna släpps en och en varannan vecka från och med den 9 februari 2022!

Spinna lin

Se den första filmen: Bereda lin

 

Vill du veta mer om lin?

1 KVM LIN är ett rikstäckande projekt med syfte att sprida kunskap om linet – odling beredning och slöjd av lin. Alla kan odla lin! Allt du behöver är frö och en kvadratmeter.