Filmpremiär: Bereda lin

Nu släpps "Bereda lin", den första filmen ur serien "Om lin: Från beredning till färdigt tyg". Se den här!

”Bereda lin” är den första av fem filmer om lin: från beredning till färdigt tyg. I den första filmen går vävläraren och linexperten Marie Ekstedt Bjersing igenom processen från torkat lin till lin färdigt att spinna. Du får lära dig att bråka, skäkta och dra, samt att häckla ditt lin.

När filmen är slut är ditt lin färdigt att spinna. Hur det går till får du lära dig i film nummer två: ”Spinna lin”. Filmserien är framtagen av Hemslöjden i samarbete med Sätergläntan och är finansierad av Riksantikvarieämbetet.

Filmerna släpps en och en varannan vecka från och med den 9 februari 2022!

Bereda lin

 

Vill du veta mer om lin?

1 KVM LIN är ett rikstäckande projekt med syfte att sprida kunskap om linet – odling beredning och slöjd av lin. Alla kan odla lin! Allt du behöver är frö och en kvadratmeter.