Hemstickade plagget årets julklapp

HUI Research har släppt årets julklapp: det hemstickade plagget! Vi på Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund skriver under på att stickning är den mest populära tekniken hos våra 14 000 medlemmar, det visar vår medlemsundersökning från februari 2022.  

händer som stickar

HUI Research har släppt årets julklapp: det hemstickade plagget! Vi på Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund skriver under på att stickning är den mest populära tekniken hos våra 14 000 medlemmar, det visar vår medlemsundersökning från februari 2022.

HUI Research skriver att intresset för hantverk och DIY ”återuppväckts”. Vi menar att det aldrig varit sovande. Stickning är lika populärt nu som förr, men de senaste åren gör stickning även succé på sociala medieplattformar och vi ser internationella stickstjärnor som Laerke Bagger vars status likar en rockstjärnas.

Hos Hemslöjden finns över 90 medlemsföreningar över hela Sverige som anordnar stickträffar, kurser och utställningar för alla åldrar och kunskapsnivåer och i våra digitala samlingar finns tusentals bilder på stickning från förr att inspireras av.

För att fira dagens stora nyhet har vi samlat länkar till hela 19 stickaktiviteter som finns i Slöjdkalendern fram till julafton. Dessutom: gratis stickmönster från Hemslöjdens internationella projekt.

Stickat i slöjdkalendern

I Slöjdkalendern hittar du – från 1 december fram till julafton – hela 19 stickkaféer och andra aktiviteter där du kan sticka tillsammans med andra och utbyta erfarenheter och tankar.

Måndagsslöjd i Stockholm 

Måndagsöppet i Stockholm – 2 tillfällen

Digital måndagsträff för alla

Stickkafé i Ängelholm

Stickcafé i Bollnäs

Slöjdkafé i Helsingborg

Slöjd After Work i Uppsala

Öppet slöjdhus i Ronneby – 3 tillfällen

Stickning för nybörjare i Simrishamn

Stickkafé i Skövde

Slöjdkafé i Sundsvall

Slöjdkafé i Helsingborg

Stickcafé i Edsbyn

Slöjdhäng på jämna torsdagar i Halmstad

Handarbetscafé på Akalla by i Kista

Gratis stickmönster

Gratis vantmönster från Nordic Craft Week

Gratis stickmönster till barntröja 

Fler tröjmönster från våra nordiska grannländer

Hemslöjdsbutiker där du kan köpa garn

Här hittar du alla våra hemslöjdsbutiker