Prins Carl Philip delar ut stipendier när Hemslöjden fyller 110 år

H.K.H. Prins Carl Philip

H.K.H. Prins Carl Philip. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

PRESSMEDDELANDE

Den 24 november kommer 12 stipendiater inom slöjd och konsthantverk att ta emot Hemslöjdens stipendier ur H.K.H. Prins Carl Philips hand. Stipendieutdelningen sker i samband med den nordiska hybridkonferensen ”Vad händer när ingen längre kan?” på Nordiska Muséet i Stockholm.

Konferensen arrangeras av Hemslöjden – Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund i samband med organisationens 110-årsjubileum. Under två dagar riktas fokus mot det immateriella kulturarvet och civilsamhällets roll i bevarandet och utvecklandet av slöjden som ett levande kulturarv.

Prins Carl Philip har ett djupt intresse för konst, design och industridesign och sitter bland annat i Nationalmusei vänners styrelse. Prinsen driver även sedan år 2012 ett designföretag tillsammans med en kompanjon.

Om Hemslöjden

Hemslöjden är en ideell organisation som arbetat i 110 år med att bevara, utveckla och främja handgjort skapande. H.M. Konungen är Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbunds högste beskyddare. Hemslöjden premierar slöjdare och konsthantverkare med genuin kunskap som vill utveckla slöjden. Varje år delas ett antal stipendier ut. 2022 delar 12 slöjdare på 182 500 kronor.

Läs mer om stipendier och den nordiska hybridkonferensen

Läs mer om Hemslöjdens stipendier

Läs mer om nordiska konferensen

Köp biljett till konferensen via Tickster

För pressfrågor, ackreditering med mera, vänligen kontakta:

Edith Backlund
Kommunikatör och presskontakt
08-545 494 58
edith.backlund@hemslojden.org

 

Den nordiska konferensen arrangeras av Hemslöjden med stöd från Nordisk kulturfond och Estrid Ericsons stiftelse.