Gunilla Kindstrand moderator för nordisk konferens i höst

Gunilla Kindstrand

24-25 november arrangerar vi på Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, med stöd från Nordisk kulturfond och Estrid Ericsons stiftelse, en nordisk slöjdkonferens som sätter fokus på immateriellt kulturarv.

Konferensen går under namnet: ”Vad händer när ingen längre kan?” Inom Hemslöjden ser vi hur flera av slöjdens tekniker riskerar att försvinna när kunskapskedjor bryts och ingen längre kan föra kunskaperna vidare till nästa generation. UNESCO anser att det immateriella kulturarvet är av stor betydelse för kulturell mångfald och en garanti för hållbar utveckling.

Gunilla Kindstrand moderator

Nu står det klart att Gunilla Kindstrand axlar rollen som moderator. Gunilla är kulturjournalist som följt slöjdscenen och slöjdfrågorna sedan tidigt 1990-tal. Hon har lång erfarenhet som programledare på SVT och som chefredaktör och har suttit i styrelserna för myndigheten Nämnden för hemslöjdsfrågor och Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund.  Idag är hon ledamot i styrelsen för Hemslöjd Media Sverige AB.

Läs mer och fyll i en intresseanmälan här