Nordisk konferens i november!

Reservera dagarna 24-25 november för en nordisk slöjdkonferens med fokus på immateriellt kulturarv. 

Vad händer när ingen längre kan? UNESCO anser att det immateriella kulturarvet är av stor betydelse för kulturell mångfald och en garanti för hållbar utveckling. Inom Hemslöjden ser vi hur flera av slöjdens tekniker riskerar att försvinna när kunskapskedjor bryts och ingen längre kan föra kunskaperna vidare till nästa generation.

Därför arrangerar vi på Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, med stöd från Nordisk kulturfondoch Estrid Ericsons stiftelse, en nordisk slöjdkonferens som sätter fokus på immateriellt kulturarv.

Reservera dagarna 24–25 november redan nu. Vill du få en påminnelse när anmälan öppnar så kan du anmäla det i formuläret längst ned.

Hemslöjdens nordiska konferens 2022 arrangeras på Nordiska Muséet, på Kungliga Djurgården i Stockholm, och du är varmt välkommen att delta på plats eller digitalt.

När: 24–25 november
Var
På plats och digitalt (Hybrid)

Program och anmälan

Konferensens moderator blir  Gunilla Kindstrand: Kulturjournalist som följt slöjdscenen och slöjdfrågorna sedan tidigt 1990-tal. Hon har lång erfarenhet som programledare på SVT och som chefredaktör och har suttit i styrelserna för myndigheten Nämnden för hemslöjdsfrågor och Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund. Idag är hon ledamot i styrelsen för Hemslöjd Media Sverige AB.

Konferensen kommer att innehålla föreläsningar, panelsamtal och demonstrationer av kunniga slöjdare och hantverkare live på scen; för att tydligt och konkret synliggöra handens arbete.

Frågor om kunskapsbevarande, levande traditioner och ett levande kulturarv kommer lyftas ur olika perspektiv. Under konferensen kommer du att få möta slöjdare, forskare och representanter från våra nordiska systerorganisationer Taito och Norges Husflidslag samt relevanta myndigheter.

Vill du få en påminnelse till din e-post när registreringen öppnar, så fyll i dina uppgifter nedan!

 

Nordiska konferensen ”Vad händer när ingen längre kan?” arrangeras av Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, med stöd från Nordisk kulturfond.