Inför Handmade Issues – Säj hej till Are Norrhava!

Intervju med årets moderator: prästen och meditationsläraren Are Norrhava!

Are Norrhava ler i grå stickad tröja mot mörk bakgrund.

Handmade Issues är ett kreativt forum för handgjort skapande som arrangeras av Hemslöjden en gång om året. Den 16 november diskuteras handgjort skapande utifrån temat ”Synapser – hjärna, hjärta, hand” och vad som händer i mötet mellan de tre.

Under konferensen får du ta del av spännande talare som är aktuella inom slöjden just nu.

Läs mer om Handmade Issues 2019 här!

Intervju med Are Norrhava

Vem är du och vad brinner du för?

– Jag är präst, meditationslärare och berättare med rötter i Hälsinglands glesbygd, men verksam på Södermalm i Stockholm. Eldsjälar är viktiga i vår samtid som går mot mer individualism och allt mindre gemensamt engagemang. Men jag tror mer på att ”glöda” än att brinna, om vi ska hålla i längden. Hur vi får till det; det är en av mina hjärtefrågor.

Du är årets moderator på Handmade Issues! Vilka insikter hoppas du att publiken tar med sig hem från dagen?

– Jag hoppas att vi ska gå ut från årets Handmade Issues med känslan av att: ”Wow, vad mycket bra som pågår! Och vad mycket som är möjligt.” Det är en samling kunniga och inspirerande talare som vi bjudit in i år och det blir spännande att se vad som händer i mötet.

Du är både präst och meditationslärare. Vilken sida får vi se mest av den 16 november?

– Jag är ute i landet en hel del och möter många intressanta människor i mina olika uppdrag. Jag är intresserad av sådant som är hoppingivande, vackert och meningsfullt. Av sådant som faktiskt fungerar i det här utmanande och förunderliga med att vara en människa. Till Handmade Issues tar jag med mig mina samlade erfarenheter och en stor dos nyfikenhet.

Årets Handmade Issues kretsar kring social hållbarhet. Vad betyder det begreppet för dig?

– Jag tror att de flesta av oss reflekterar över social hållbarhet nuförtiden. Vi är mera uppkopplade än någonsin förut genom sociala medier. Samtidigt kämpar vi med att inte tappa kontakten inåt och med de som finns i vår närhet. Den genuina kontakten är jätteviktig för oss människor. Det handlar om att inte bara överleva, utan verkligen leva och emellanåt få blomstra tillsammans.

Vad är din relation till hemslöjd?

– Jag är uppvuxen med hemslöjd i min närhet. Morfar målade korgar och min mamma stickade och virkade varma plagg. Mitt finaste prästplagg är en stola från hembygden broderad med Delsbosöm. Idag ser jag det handgjorda skapandets potential att föra människor samman, som annars inte hade mötts, i mina sammanhang.

Länkar om Handmade Issues

Köp din biljett idag!                                                 

Läs mer om Handmade Issues 2018

Läs mer om Handmade Issues 2017