Handmade Issues: Claes Svartzonker Claesson

Claes Svartzonker Claesson, Handmade Issues 2018

Vem är du och vad ska du prata om på Handmade Issues?

Jag är betesbyggaren, kocken och pedagogen Claes Claesson, också känd som Svartzonker bland sportfiske-nördar över hela världen. Jag kommer berätta om just betesbyggande, om hur längtan blev till verklighet, och om att driva en beteskiosk.

 

Vad är hemslöjd för dig?

Är ett utlopp för kreativitet. Ibland för ren njutning, att sätt att dryga ut kassan, gåvor, vackert funktionella verktyg, njutning för ögat, örat, och känslan, en känsla av tillfredsställelse, kan sätta mat på bordet.

 

Du gör egna fiskedrag, varför gör du det och hur länge har du gjort det?

Jo så är det, till en början var det för att jag ville göra mina egna drag för att fånga fisk på. För mig har det blivit en konstform, ett kall, ett utlopp för min kreativitet, och idag det jag lever på.

 

Dina fiskedrag tar slut innan man hinner säga drag, hur kan det vara så?

Jag har idag en ganska unik stil där jag blandar många olika material. Tex kryddor, blommor, pärlor från havet, patroner med trä, glitter och glamour. De fångar mycket fisk och jag till verkar ganska få numera. Det mesta säljer nog direkt då jag inte tillverkar i så stora skalor idag.

I våras kom Claes bok ”Slackhugg” och han är också känd från TV-program som ”Fiskefeber” och ”Kniven mot strupen”.

 

Foto: Pierre Björk