Sprid lite glädje med en fröbomb!

Välkomna våren med att sprida lite växtglädje! Det är hur enkelt som helst med en portabel fröbomb. Det enda du behöver är jord, frön och lite lera. Här bjussar vi på receptet från Frida Arnqvist Engströms bok Gerillaslöjd (Hemslöjdens förlag):

Du behöver:

Till 10 bomber

  • ½ dl blandade fröer från vilda blommor och grönsaker
  • 2 dl torkad kompost eller näringsrik jord
  • 3 dl lera

Gör så här

Blanda dina fröer med komposten eller jorden, tillsätt leran och knåda ihop. Finmald och silad lera används med fördel, men lite grövre i klump fungerar också. Häll på en aning vatten medan du rör om. Rulla i handflatan till bollar ungefär i golfbollsstorlek. Låt bollarna torka i solen något så att de håller ihop.

Ta med dig bollarna ut, ett tips om du vill förvara dem separat är att använda en tom äggkartong. Placera ut eller kasta in bollarna i områden där det finns jord och där du tycker att det saknas lite grönska eller blomster. Låt regnet och solen göra resten.

Om du vill ha receptet som pdf är det bara att klicka här.

Fröbombsreceptet kommer från Frida Arnqvist Engströms bok Gerillaslöjd som är utgiven på vårt förlag. Läs mer om och bläddra i boken på Hemslöjdens förlags hemsida. 

 

frobomb_bunke

frobomb_rulla

frobomb_bollar