Vi söker kommunikatör med fokus på webb

Kan du tänka dig att arbeta med både intern och extern kommunikation? Är du en utmärkt skribent och har ett gott öga för bildmässig kvalitet? Är du duktig på att både planera och producera organiskt innehåll som engagerar? Vill du arbeta med människor som brinner för slöjd och hantverk? Då är detta något för dig.

Händer skriver på tangentbordet till bärbar dator som visar startsidan till Hemslöjdens hemsida.

Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund, SHR, söker en kommunikatör på deltid till riksförbundets kansli.

Vi söker dig som är utbildad inom kommunikationsområdet och dessutom har några års erfarenhet. Vi erbjuder en intressant och kreativ tjänst där du får använda både hjärna och hjärta. Vi är ett litet kansli, men vi driver både större projekt och är ett stöd i vardagen för våra medlemsföreningar. Ett omväxlande jobb där alla på kansliet har sina specifika arbetsuppgifter och kompetenser, men samtidigt hjälps åt. För tjänsten krävs därför både förmågan att samarbeta, både med kollegorna på kansliet och medlemsföreningarna, och att jobba självständigt.

Arbetsuppgifter

  • Producera, publicera och utvärdera redaktionellt innehåll på vår hemsida och våra sociala medier (Instagram, Facebook och LinkedIn)
  • Ansvara för vår webbplats hemslojden.org
  • Ansvara för nyhetsbrev som går ut till medlemmarna varannan månad
  • Fungera som stöd för medlemsföreningarna i vissa kommunikationsfrågor, främst kring hemsidan
  • Renskriva och formge vissa dokument, exempelvis verksamhetsberättelse, konferens- och seminarieprogram
  • Visst arbete med press och opinionsbildning
  • Medverka vid publika arrangemang, t.ex. vår årliga stipendieutdelning

Kvalifikationer

  • Du har högskoleutbildning inom media och kommunikation, journalistik eller likvärdig utbildning och har minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet från liknande arbete.
  • Du har arbetat i WordPress eller liknande CMS och du är van vid att arbeta i relevanta bild- och filmredigeringsprogram.
  • Har du jobbat i en ideell medlemsorganisation och/eller inom kulturområdet är det meriterande.

Omfattning

50 %, tillsvidareanställning med målstyrd arbetstid. Eftersom vissa delar av arbetet görs tillsammans med våra medlemsföreningar, som jobbar ideellt, innebär det ibland arbete på kvällstid och helger. En del av arbetet är möjligt att genomföra på distans och tjänsten går att kombinera med annan sysselsättning.

Ansökan

Skicka in ansökan med CV och personligt brev, där du även berättar vad du kan bidra med till maria.jacobsson@hemslojden.org senast den 22 juni, märk mejlet med ”kommunikatör”. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens slut.

Om oss

Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund, SHR, är en ideell organisation som i över hundra år arbetat med att visa värdet av det handgjorda skapandet. Riksförbundet består av hemslöjdsföreningar på såväl regional som lokal nivå. Totalt är cirka 14 000 personer medlemmar i någon av de 90 föreningarna som finns över hela landet. Läs mer om oss här!

Riksförbundets kansli är placerat i Stockholm och består av 5 personer. Dessutom sitter redaktionen för tidskriften Hemslöjd i samma lokaler. Riksförbundets kansli finansieras dels av statliga bidrag, dels av medlemsintäkter.