Ullveckan 2022 Dag 4

Idag presenterar Hemslöjden häftet Om ull med författaren Annkristin Hult. Annkristin Hult och Maria Smedberg går igenom häftet och hur det kan användas i skolan.

Ullveckans program 7 september

Hej och välkommen! Livsändning med start kl 10.

Om ull – ett teknikhäfte som beskriver allt du behöver veta om ull

Om ull är ett teknikhäfte som gavs ut av Hemslöjden 2020 och det har nu tryckts igen. I häftet finns det mesta du behöver veta om ull – allt från olika fårraser och deras olika ullkvaliteter till hur du kardar och spinner garn. Till häftet har en lärarhandledning tagits fram och den finns att hämta på https://hemslojden.org/fa-kunskap/om-ull/ Här går Annkristin Hult, författare till häftet, och Maria Smedberg igenom de olika delarna i häftet och hur det kan användas i skolan.

Häftet finns att köpa i hemslöjdsbutikerna eller i bokhandeln. Har du frågor om teknikhäftet efter dagens program, maila till info@hemslojden.org

Hemslöjdens Ullquiz 2022: fjärde frågan!

Vi har satt ihop ett quiz med sju frågor hämtade ur häftet ”Om ull” från 2020. Vi presenterar en fråga varje dag, totalt sju frågor. Mejla in dina svar till tavling@hemslojden.org senast den 12 september.

De som får full pott är med i utlottningen av fina priser med ulltema!

Idag söker vi Sveriges vanligaste fårras!Kan du namnet på den: Mejla rätt svar till tavling@hemslojden.org senast den 12 september!

Vill du ha mer ull?

Ullveckan 2021 återblick

Matnyttig fakta om ull

Mer om ull – filmer, fler frågesporter, korsord med mera