Idag öppnar ansökan till Hemslöjdens stipendier

Varje år delar Hemslöjden ut stipendier till slöjdare, formgivare och andra sökanden. I år delar vi ut 130 000 kronor, genom fem stipendier. Ansökan är öppen från 15 augusti till 15 september och görs via ansökningsformulär på hemslojden.org. Stipendierna delas ut i november 2021.

Årets stipendier  

 

Märtha Gahns stiftelse 

Stipendiet delas ut till textilkonstnärer som har intresse för, och som ägnar sig åt, sakrala uppgifter inom textilkonsten. Utdelning kan även ske till fritt arbetande textilkonstnärer. Stipendiet ska användas för utbildning. Totalt delas 30 000 kronor ut. 

Sök Märta Gahns stipendium 

Bo Hammarskjölds stiftelse 

Stipendiet delas ut till någon, inom hemslöjden, verksam person företrädesvis yngre, för studier som kan vara till gagn för hemslöjden i Sverige. Totalt delas 50 000 kronor ut. 

Sök Bo Hammarskjölds stipendium

Ingeborg Strömbergs stiftelse 

Medel ur Ingeborg Strömbergs stiftelse delas ut till en yngre slöjdare som vill ta vara på och utveckla slöjden och öka sin yrkesskicklighet. Stipendiet ska användas till utbildning i Sverige. Totalt delas 10 000 kronor ut. 

Sök Ingeborg Strömbergs stipendium 

Greta Johanssons linfond 

Medel ur Greta Johanssons linfond delas ut till person, förening eller organisation som verkar inom linområdet. Stipendiet kan sökas av person, förening eller organisation och dessa kan också föreslå lämplig stipendiat. Totalt delas 20 000 kronor ut. 

Ansök genom att mejla PDF (text och bilder på max 20 MB)  senast 15 september till info@hemslojden.org

Sätergläntans Vänner 

Sätergläntans Vänner delar ut 20 000 kronor till studerande på Sätergläntan. 

Ansök genom att mejla PDF (text och bilder på max 20 MB)  senast 15 september till info@hemslojden.org

 

Mer information om stipendierna

Läs gärna mer om Hemslöjdens stipendier eller kontakta Agneta Carlson på hemslöjdens kansli:

Agneta Carlson 

Telefon: 08-545 494 52 

E-post: info@hemslojden.org