Ekonomiansvarig/ Controller sökes

Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund, SHR, söker en ekonomiansvarig/controller till riksförbundets kansli i Stockholm på heltid.

Om jobbet

Tjänsten omfattar att serva både den ideella organisationen SHR och Hemslöjd Media Sverige AB. Bolaget är uppdelat i två verksamheter; den prisbelönta tidskriften Hemslöjd och ett mindre bokförlag. Det är tre sinsemellan olika typer av verksamhet och med olika krav och kompetensområden. Det gör att tjänsten blir spännande och utmanande för den rätte, men alldeles för komplex för den oerfarne.

Vi söker dig som har relevant ekonomisk utbildning och dessutom flera års erfarenhet. Du är trygg i att arbeta självständigt genom hela det ekonomiska flödet och är noggrann i ditt arbete. Har du jobbat i en ideell organisation och/eller inom förslags- eller tidskriftsbranschen är det meriterande.

Som person är du affärsmässig och har en god analytisk förmåga. Du arbetar proaktivt, energiskt och värdesätter ett gott samarbete.

En kontinuerlig analys och uppföljning av verksamheten är ett måste för att hålla koll på kostnaderna, men i tjänsten ingår också att komma med idéer till ökad lönsamhet och effektivitet.

Vi står i begrepp att utveckla, effektivisera och förbättra våra ekonomiska processer och där kommer du att vara den som driver och ansvarar.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med VD/verksamhetschef i analys, utvecklings- och planeringsarbetet. Du kommer även att vara ett stöd och dialogpart för övriga medarbetare. En ansvarsfull och utvecklande roll där du kommer ha en nyckelfunktion i organisationen.

Arbetsuppgifter

  • Sköta hela den löpande bokföring med leverantörsreskontra, fakturering, deklarationer och rapportering.
  • Utarbeta budget, sammanställa regelbundna budgetuppföljningar, prognoser och bokslut samt förbereda underlag för årsredovisning.
  • Likviditets- och lönsamhetsanalyser ska göras för bolaget.
  • Administration av befintliga leverantörsavtal och eventuell upphandling av nya.
  • Administration och utbetalning av löner för organisationens anställda (7 personer i nuläget).
  • Hantering av ekonomi i samband med projektansökningar och redovisningar.

Intresserad?

Läs mer om tjänsten och ansök här, senast 14 december.