Varför vill plötsligt alla tälja?

Varför vill plötsligt alla tälja?

Tälj!

Hemslöjds nya nummer svarar på frågan som hela världen ställer sig: Varför vill plötsligt alla tälja?

År 2020 slår Moraknivs försäljning av slöjdknivar i taket, hantverksskolornas träkurser fylls till bredden och Instagram svämmar över av hemsnidade björkslevar. Vad har hänt?

Möt Beth Moen! En exklusiv intervju med slöjdvärldens stoltaste stjärna, navet i det svenska slöjdundret.

Sedan Churchills dagar har trägubbar täljts för hand mitt i Stockholms hektiska shoppingstråk. Hemslöjd hann dit i tid. I höst går en epok i graven.

Med längtan efter ett vackrare liv började Jan-Erik Svennberg bygga Istanbuls grannaste byggnader på sin egen tomt. I femtio år har han fyllt gräsmattan hemma i Sala med ren poesi.

När Björn Svantesson täljer skedar söker han efter snidandets kärna. Finns det snitt som inte går att kompromissa bort?

Dessutom: Pilbågsmakaren som försvann, oljeshejkernas knivsmed i Hälsingeskogen, hyvelbänkens historia och täljandet som lisa för själen.

Hemslöjds temanummer Tälj! når prenumeranterna vecka 34 och finns ute i Pressbyrån från 25 augusti. För mer information och pressbilder kontakta rasmus.columbus@hemslojd.se

Hemslöjden är en kreativ folkrörelse som formar framtiden med händerna. Med 90 medlemsföreningar och hemslöjdsbutiker runt om i Sverige, en prisbelönt tidning, bokförlag och kursverksamhet, tillvaratar, utvecklar och förnyar vi handgjort skapande. Inom Hemslöjden finns över 100 års förädlad kunskap om återbruk, småskaligt skapande, kvalitet och hållbarhet och vi samlar såväl nybörjare som experter inom slöjd, hantverk, form och design. Alla är välkomna till Hemslöjden – Utveckla dina kunskaper och upptäck hur roligt det är att skapa tillsammans med andra!