Slöjd som märks på Hemslöjdens dag

 

Den första lördagen i september varje år infaller Hemslöjdens Dag, en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda och där hemslöjdsföreningar över hela landet öppnar sina dörrar för allmänheten. Hemslöjdens dag har varje år olika teman och i år är temat monogram & bomärken. Vi slår ett slag för att märka våra tillhörigheter och slöjdalster på ett unikt och konstfullt sätt. Hur märker du?

I år anordnas många digitala evenemang och utomhusträffar för att alla ska kunna vara med på ett säkert sätt. Exempelvis bjuder Västmanlands läns hemslöjdsförbund på både fönsterutställning såväl som digital utställning av projektet #slöjdasomdukänner. Jönköpings läns hemslöjdsförbund premiärvisar #slöjdrutan – ett nätverk av slöjd på Jönköpings läns museum, även digitalt. Västerbottens läns hemslöjdsförening bjuder på material och inspiration på temat Märkning och har utomhusträffar på flera orter runtom i länet.

Låt dina händer pröva något nytt! Inom de flesta slöjdföreningar finns något för såväl gammal som ung. Så passa på att prova en ny teknik och att ställa frågor under Hemslöjdens dag. Den 5 september är en utmärkt dag att bekanta sig med sin lokala slöjdförening. I Slöjdkalendern finns slöjdföreningarnas aktiviteter samlade och riksförbundets program för dagen finns här.

För mer information om Hemslöjdens dag:

Maria Smedberg, kommunikatör Hemslöjden
maria.smedberg@hemslojden.org

Kontaktpersoner för ovanstående evenemangsexempel:

  • Slöjda som du känner – Länshemslöjdskonsulent susann.leval@hemslojd.org, 070-22 22 470
  • Slöjdrutan, ett nätverk av slöjd – Ordförande Jönköpings läns hemslöjdsförbund Anna Kjellander anna@annakj.se, 073-370 19 18
  • Märkning i Västerbotten – Länshemslöjdskonsulent felix.wink@hemslojd.org 070-276 63 99

 

Hemslöjden är en kreativ folkrörelse som formar framtiden med händerna. Med 90 medlemsföreningar och hemslöjdsbutiker runt om i Sverige, en prisbelönt tidning, bokförlag och kursverksamhet, tillvaratar, utvecklar och förnyar vi handgjort skapande. Inom Hemslöjden finns över 100 års förädlad kunskap om återbruk, småskaligt skapande, kvalitet och hållbarhet och vi samlar såväl nybörjare som experter inom slöjd, hantverk, form och design. Alla är välkomna till Hemslöjden – Utveckla dina kunskaper och upptäck hur roligt det är att skapa tillsammans med andra!