Wanja Djanaieff

Den 6 juni öppnar utställningen "Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger" på Marabouparkens konsthall. En retrospektiv utställning med en utav Sveriges mest inflytelserika textilformgivare.

Wanja Djanaieff

Wanja och hennes tjugotvå älsklingsfärger

Utställningen öppnar lördagen den 6 juni och pågår fram till den 20 december. I den färgsprakande utställningen får vi se skisser, kläder och ikoniska mönster från Wanjas Djanaieffs nästan 60-åriga formgivarliv.

På grund av rådande omständigheter bokas besök via Marabouparkens hemsida, max 15 personer tillåts för närvarande i utställningen för att alla ska känna sig trygga under besöket.

Läs mer om utställningen på Marabouparkens hemsida och hos Hemslöjdens förlag.

Medlemspris

Inträdet är 100 kronor men som medlem i Hemslöjden betalar du endast 80 kronor mot uppvisande av medlemskortet. Är du inte redan medlem kan du bli det här.

Butiken

En trave böcker "Boken om Wanja"

Boken om Wanja – Ett färgstarkt designliv

I Marabouparkens museibutik har Hemslöjdens förlag under utställningen en pop-up butik. För att fira utställningen har Hemslöjden tagit fram en broderisats med Wanjas mönster Himmel & Helvete. Mönstret ritades för Svensk Slöjd och Klässbols Linneväveri och är en damastberättelse i modern tappning med folkkonstens starka symboler. Nu kan du färglägga mönstret med stygn. I förpackningen finns lingarn i några av Wanjas favoritfärger och beskrivning på passande stygn. Priset är 365 kr.

Samtidigt med utställningen utkommer Boken om Wanja – Ett färgstarkt designliv (Carlssons förlag). Boken är inte bara en bok om Wanja och hennes formgivning utan berättar också vad som hände inom den svenska textilindustrin under 1960- och det tidiga 1970-talet, om hur klädmodet förändrades, hur handeln tog kommandot i designutvecklingen. Boken kommer att säljas i konsthallens butik för 295 kronor.

Du kan i butiken även köpa Hemslöjdens teknikhäften och nummer 3 av tidningen Hemslöjd.