LAPPA & LAGA

Det produceras mer kläder än vi behöver, vi köper mer kläder än vi behöver och vi slänger fler kläder än vi behöver. Det behöver inte vara så! LAPPA & LAGA är en serie med tre teknikhäftet skrivna av mästarbrodösen Katarina Evans och textilformgivaren Katarina Brieditis.

LAPPA & LAGA med Katarina Brieditis och Katarina Evans

Den 7 maj släpps teknikhäftet Ändra som är det tredje häftet i serien LAPPA & LAGA. Här kan du se en film där Yukiko Duke intervjuar Katarina Brieditis och Katarina Evans om serien. I filmen visar de exempel och berättar om olika tekniker, låt dig inspireras!

Alla har vi dem, älsklingsplagg som gått sönder eller tappat formen, snygga plagg som behöver uppdateras och vardagsplagg som fått fläckar eller hål. Ibland är problemet att garderoben är full men ändå känns det som om man inte har något att ta på sig. Med lite tid, kärlek och påhittighet kan du förstärka, laga, förstora, förminska, förlänga och förkorta. Ändra funktionen och låt en skjorta bli en klänning och jeansen en kjol. Här ges utrymme för en personlig prägel och en möjlighet att skapa helt unika plagg. I alla häftena finns mängder av inspiration och tips som blandas med teknikbeskrivningar och tydliga steg-för-steg-instruktioner över viktiga moment.

Intervjuare: Yukiko Duke, Producent: Mats Bergman, Produktion: Duke Bergman & Partners.

LAPPA & LAGA är en serie med tre teknikhäften skrivna av Katarina Evans och Katarina Brieditis, två av landets främsta auktoriteter inom textilt återbruk. Tillsammans står de bakom kända projekt som ”Do Redo” och ”Re Rag Rug”. Du kan läsa mer om författarna på deras hemsida Studio Brieditis & Evans.

Läs mer om Ändra här!

Läs vidare om författarna och häftena på Hemslöjdens förlags hemsida.