Hemslöjd inspirerar i pandemitider

Hemslöjd inspirerar i pandemitider

I Coronans tidevarv slöjdar svenskarna mer än någonsin. Ändå kan motivationen tryta. Läs Hemslöjds rykande färska temanummer om Inspiration!

Med ett dräpande garv har Wanja Djanaieff satt färg på folkhemmet. Vart vi vänt oss har hennes mönstrade tyger tagit plats. Ändå vet få vem hon är. Nu är det dags för drottningen att inta sin tron!

De väver, drejar och täljer. Men inte som tidsfördriv. Möt forskarna, arkitekterna och ingenjörerna som tar avstamp i slöjden för att leverera de nyaste och hetaste rönen.

En ikonmålare kan allt om regelstyrd tillverkning. Förlagan är lika viktig som det nya verket. Är det styrda skapandet granne med Gud?

Färger, mönster och oändliga möjligheter. Hon började sy lapptäcken i sorgen efter mamman. Sedan blev hon fast.

Mariana, Masayoshi och Mikael tog avstamp i gamla folkdräkter men släppte sargen. Möt keramikern, vävaren och kiltmönstermakaren som tog russinen ur kakan.

3 X sätt igång-tips! Har du svårt att få fart på ditt skapande? Hemslöjd bad tre stjärnslöjdare om deras bästa katapultknep!

Dessutom: Den bortglömda hasseln, stygnet som gör gammalt till nytt och broderiet som passar när bröllopsklockan klämtar.

Hemslöjds temanummer om Inspiration når prenumeranterna vecka 22 och finns ute i Pressbyrån från 2 juni. För mer information och pressbilder kontakta maria.diedrichs@hemslojd.se

Hemslöjden är en kreativ folkrörelse som formar framtiden med händerna. Med 90 medlemsföreningar och hemslöjdsbutiker runt om i Sverige, en prisbelönt tidning, bokförlag och kursverksamhet, tillvaratar, utvecklar och förnyar vi handgjort skapande. Inom Hemslöjden finns över 100 års förädlad kunskap om återbruk, småskaligt skapande, kvalitet och hållbarhet och vi samlar såväl nybörjare som experter inom slöjd, hantverk, form och design. Alla är välkomna till Hemslöjden – Utveckla dina kunskaper och upptäck hur roligt det är att skapa tillsammans med andra!