Ullen i centrum

Seminariet Ullen i centrum arrangerades 6 mars i samverkan mellan Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund och Nämnden för hemslöjdsfrågor.

Får

Ullen i centrum

Den 6 mars var ullen i centrum hela dagen!

Seminariet anordnades i samverkan mellan Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund och Nämnden för hemslöjdsfrågor som bjöd in hemslöjdsföreningar och hemslöjdskonsulenter som var intresserade av vad som sker inom ullområdet just nu. Ett 70-tal engagerade deltagare kom och lyssnade på en rad mycket intressanta föredrag och paneldiskussioner.

Här kan du läsa anteckningarna från seminariet (öppnas i nytt fönster).

seminarium ullen i centrum

Foto: Sarah Eriksson.

Under dagen kunde även deltagarna se vandringsutställningen Ull för livet, en utställning som är producerad av hemslöjdskonsulenter och regionala utvecklare i Sverige. Genom denna utställning vill de lyfta fram ullens alla fördelar och användningsområden.

Vill du veta när utställningen kommer till ditt län? Kontakta då din lokala hemslöjdskonsulent eller regionala utvecklare så kan de berätta mer.

Vandringsutställningen ull för livet

Vandringsutställningen ull för livet. Foto: Sarah Eriksson.

På gång

Arbetet med att främja ullen och skapa nya kontaktnät fortsätter för fullt hos de många inblandade aktörerna. I oktober är det ull på schemat igen i och med ullkonferensen Baltic Wool Conference på Gotland.

 

Mer ull

I slöjdkalendern (öppnas i nytt fönster) kan du söka efter kommande ullaktiviteter om du vill förkovra dig vidare i detta underbara material!

Glöm inte heller bort Hemslöjdens samlingar (öppnas i nytt fönster) där du kan söka efter föremål och material du är intresserad av.