Är du vår nya verksamhetschef?

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund söker ny ledare. Urval och intervjuer sker löpande, därför önskar vi din ansökan snarast, dock senast 19 januari.

Händer som symboliserar gemenskap

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund söker en verksamhetschef

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, Hemslöjden, är en ideell organisation där 90 hemslöjdsföreningar och 14 000 personer är medlemmar. Förbundet äger Hemslöjd Media AB som ger ut tidningen Hemslöjd, som är landets största kulturtidskrift för slöjd och hantverk samt publicerar böcker och skrifter om slöjd och hantverk. 

Vi söker en ledare som ska vara med och stärka varumärket Hemslöjden, som ska bygga och utveckla nätverk med flera olika verksamheter och branscher som är relevanta för området slöjd och hantverk.

Hemslöjd, slöjd och hantverk har en betydande plats i många människors liv. Verksamheten engagerar kvinnor och män, barn och vuxna med varierande erfarenhet och kulturell bakgrund. Vi vänder oss till alla som är intresserade av handens skapande. Hemslöjden har mer än hundra års föreningskunskap om kvalitet, hållbarhet, återbruk och småskaligt skapande inom vårt område. Hemslöjden är en branschorganisation för ett flertal hantverksyrken, delar ut stipendier och tillgängliggör Hemslöjdens samlingar på Digitalt museum.

Vi söker dig som har engagemang och respekt för kunskapen om slöjd och hantverk och för föreningslivet i vår ideella verksamhet. Som verksamhetschef och ledare för Hemslöjden krävs starka och personliga drivkrafter och ett initiativtagande arbetssätt med fokus på resultat i samspelet mellan civilsamhälle, näringsliv och offentlig verksamhet. Erfarenhet från eget arbete med opinionsbildning och extern och intern kommunikation för att uppnå utveckling och resultat är avgörande.

Uppdraget innebär att ha det övergripande ansvaret för utveckling, ekonomi, verksamhet och personal. Det innefattar strategiskt men också operativt arbete tillsammans med kansliets personal och landets hemslöjdsföreningar.

Hemslöjden är ägare av bolaget Hemslöjd Media AB, som ger ut tidningen Hemslöjd och publicerar böcker, skrifter och kurser om slöjd och hantverk. Verksamhetschefen är tillika VD för bolaget. Därför ser vi gärna att du har erfarenheter från affärsdriven verksamhet. Riksförbundets kansli och bolagets kansli har gemensamma lokaler.

Verksamhetschefen är föredragande i Riksförbundets styrelse, och VD för Hemslöjd Media AB är adjungerad i bolagets styrelse.

 

Kvalifikationer

  • Relevant utbildningsbakgrund samt flera års ledarerfarenhet med ansvar för verksamhetsresultat, personal och ekonomi.
  • Erfarenhet av eget ledarskap i föreningslivet och av att leda verksamhetsutveckling.
  • Erfarenhet av att arbeta med en eller flera områden inom kulturella och kreativa näringar.
  • Eget nätverk inom flera olika verksamheter och branscher.

 

Det är särskilt meriterande att ha flera års erfarenhet av samspelet mellan civilsamhället, näringslivet och den offentliga sektorn. Även att ha erfarenhet av arbete med kvalificerad opinionsbildning samt offensiva press och mediekontakter. Det är också av betydelse att du har och kan visa engagemang och respekt för kunskapen om slöjd, hantverk och ideellt entreprenörskap samt erfarenhet av folkbildning för att ha en bra förståelse för vår verksamhet.

 

Personliga egenskaper

 

  • Mycket god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga.
  • Resultatinriktad och affärsmässig.
  • Analytisk och öppen för nya lösningar.

 

Anställningsform

Uppdraget är en tillsvidareanställning med möjlighet till provanställning de första sex månaderna.

Hemslöjden har sitt kontor i Stockholm. Som verksamhetschef för Hemslöjden förväntas du resa i arbetet.

Allmänna anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan IDEA och Unionen, Akademikerförbunden samt arbetsgivarens övriga regler tillämpas.

 

Ansökan

Vi samarbetar med First Reserve i den här rekryteringen och du söker enkelt genom att registrera ditt CV på deras hemsida. Då urval och intervjuer sker löpande önskar vi din ansökan snarast.

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Elisabeth Bjar vice ordförande samt ordförande i Svensk Slöjd AB, telefon 0739 42 41 03. Har du frågor om rekryteringsprocessen så är du varmt välkommen att kontakta Tina Johnsson på tina.johnsson@firstreserve.se. Med hänvisning till GDPR har vi ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail.

 

Varmt välkommen med din ansökan!