Snart dags för Hemslöjdens dag

Den 7 september är det dags för Hemslöjdens Dag, en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda. Hemslöjdens dag ger alla som vill chansen att få tips och råd från experter, prova på ett nytt hantverk och inspireras av allt som visas upp. Hemslöjdens Dag arrangeras av Hemslöjden med 90 medlemsföreningar och nära 14 000 medlemmar som firar på olika sätt.

Med hållbarhet som tema

Hemslöjden har lappat, lagat och ändrat i över 100 år. Vi arbetar småskaligt i samklang med naturen och det vi skapar håller, vårdas och sparas i generationer.

Intresset för hemslöjd har ökat markant i takt med att fler och fler vill minska sin konsumtion och leva mer klimatsmart. Den 7 september har alla som vill chansen att få tips och råd från experter, prova på ett nytt hantverk och inspireras av allt som visas upp.

I vår Slöjdkalender på hemslojden.org kan du söka och hitta aktiviteter nära dig. Det är alltifrån knivslipning, prova-på-smide, hållbarhetskiosk och Moradräktsfix!

 

Livesänd workshop: Vi lagar trasiga kläder från återvinningen

Skulle du ändå inte hitta något på din ort går det bra att fira solo! Gör färdigt något gammalt, plöj DIY-videor på nätet eller botanisera bland bidragen i vår Instagramtävling #stoppahålet som avslutas på självaste Hemslöjdens dag!

13-14 bjuder vi på en livesänd workshop med Katarina Brieditis och Katarina Evans om hur du kan lappa och laga istället för att shoppa nytt när favoritplaggen slits. Ta fram ett utslitet plagg och var med från din egen soffa!

Workshopen sänds via Hemslöjdens Facebooksida @hemslojdens och materialet består av uttjänta skjortor, jeans och T-shirtar som samlats in från återvinningsstationen på återbruksgallerian ReTuna i Eskilstuna.

 

Läs mer om Hemslöjdens dag här!

Ska du arrangera en aktivitet på Hemslöjdens dag? Läs mer på vår arrangörssida!

För mer information,

Edith Backlund – Kommunikatör

08-545 494 58

edith.backlund@hemslojden.org

Anna Åhlin Orwin – Projektledare för Hemslöjdens dag

08-545 494 47

anna.ahlin.orwin@hemslojden.org