Täljboken – 12 projekt att göra själv

Händer som täljer

Tälja är som att lära sig cykla. Ge dig tid att komma igång så kommer resten av sig själv. I nya Täljboken ger sig Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner ut på en resa för att besöka intressanta människor som arbetar med kniv och yxa. Alla delar de med sig av erfarenheter och inspirerande täljprojekt.

Träbitar i ett kylskåp

Omslag Täljboken, foto: Per Björklund

Boken innehåller beskrivningar till 12 projekt som du kan göra själv – allt från slev och stekspade till pall och pingisracket. Självklart får du även lära dig täljtekniker och verktygsvård samt läsa om materialet trä och om olika efterbehandlingar.

Bokens ambition är att upptäcka hur kul det kan vara att slöjda. Du behöver ingen verkstad, du kommer långt med enkla handverktyg som du kan arbeta med varhelst du vill. Öva upp handens färdigheter, upplev glädjen och avkopplingen i att skapa på egen hand.

Författarna Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner startade Täljogram för att de ville göra täljning tillgängligt för alla. Träden, som fälls i den egna skogen, förädlas och vakuumförpackas i verkstaden i Västerbotten. Vakuumförpackningen gör att träet är färskt när det når dig, vilket ger en härlig och rolig täljupplevelse. Täljbokens färska slöjdprojekt finns att beställa på taljogram.se

Täljboken släpps 22 maj.

Felix och Ragnar

Författarna till Täljboken – Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner, foto: Per Björklund

Toppbild: Att plastsanera köket genom att tälja slevar och stekspadar ger inte bara en större dimension till matlagningen utan bjuder också på kreativa och härliga täljstunder – livet ut. Foto: Per Björklund.