Hemslöjden är medlem i Kulturens Bildningsverksamhet

Konst av Valeria Montti Colque, foto: Juha Vilppunen
Handmade Issues 2017: Konstnärlig installation av Valeria Montti Colque i foajen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, foto: Juha Vilppunen

Hemslöjden har just blivit en av medlemsföreningarna i Kulturens Bildningsverksamhet.

Kulturens vill möjliggöra ett rikt kulturliv i hela landet och förbättra förutsättningarna för kulturutövare. Kulturens bedriver folkbildningsverksamhet i form av studiecirklar och en mängd andra aktiviteter. Några av Kulturens senaste projekt handlar om samiska ungdomars liv, subkulturers utsatthet och tillgänglig kultur för alla.

Hemslöjden ser stora möjligheter att hitta samarbeten med Kulturens kring olika evenemang, kurser och utställningar. De samarbeten som vi hittills har planerat för 2018 är en hemslöjdskryssning och det årliga evenemanget Handmade Issues.

Hemslöjdskryssningen går till Åland i mars 2018 och på programmet står bland annat föredrag, workshops och syjuntor. Handmade Issues är ett evenemang där vi sätter slöjden i nytt ljus och analyserar hur teori och praktik förenas i det handgjorda skapandet. Handmade Issues genomförs i november 2018.

Kulturens jobbar enbart med kulturverksamhet och har ingen koppling till något politiskt parti eller någon religiös inriktning.

Mer information på kulturens.se (öppnas i nytt fönster)