Hemslöjden söker ny ledare

Logga i material för Hemslöjden

Hemslöjden söker en ny ledare som ska fortsätta det förändrings- och utvecklingsarbete som pågår. Hemslöjden är en offensiv organisation och vi tror på att slöjden kan vara med och rädda världen!

Om uppdraget

Den nya ledaren ska leda arbetet med att stärka varumärket Hemslöjden som ska leda till ökad synlighet, tillgänglighet och samverkan med andra aktörer i samhället.

Som ledare för Hemslöjden krävs ett starkt och personligt driv och ett initiativtagande arbetssätt som har fokus på resultat och på förståelse för samspelet mellan civilsamhället, näringslivet och den offentliga sektorn. Uppdraget innebär att ha det övergripande ansvaret för utveckling, ekonomi, verksamhet och personal.

En viktig uppgift är att säkerställa att opinionsbildning och kommunikation används som ett strategiskt verktyg för att uppnå utveckling och resultat. Ledaren ska utveckla det interna och det externa kommunikativa arbetet. Det innefattar strategiskt men också operativt arbete tillsammans med kansliets personal och landets hemslöjdsföreningar.

Ledaren ingår som adjungerad i förbundets styrelse.

Kvalifikationer:

 • Erfarenhet av engagemang i föreningsliv och av att leda i utveckling.
 • Erfarenhet av arbete med kvalificerad opinionsbildning samt offensiva press och mediekontakter.
 • Relevant utbildningsbakgrund samt ledarerfarenhet med ansvar för verksamhetsresultat och ekonomi.
 • Eget nätverk inom flera olika verksamheter och branscher.

Särskilt meriterande:

 • Flera års erfarenhet av samspelet mellan civilsamhället, näringslivet och den offentliga sektorn.
 • Erfarenhet av att arbeta med kulturella och kreativa näringar.
 • Erfarenhet av folkbildning.
 • Visat engagemang och respekt för kunskapen om slöjd, hantverk och ideellt entreprenörskap.

Personliga egenskaper:

 • Mycket god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga.
 • Resultatinriktad och affärsmässig.
 • Analytisk och öppen för nya lösningar.

Ansökan

Uppdraget är tidsbegränsat till ca två år med eventuell möjlighet till förlängning och med en omfattning på 60 procent av heltid, med start i januari 2018.

Hemslöjden har sitt kontor på Södermalm i Stockholm. Som ledare för Hemslöjden förväntas du resa i arbetet.

Allmänna anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan IDEA och Unionen, Akademikerförbunden samt arbetsgivarens övriga regler tillämpas.

Skicka din ansökan, personligt brev samt cv, till ansokan@hemslojden.org, senast den 8 september 2017.

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Kent Johansson ordförande telefon 070 537 03 40 eller Elisabeth Bjar vice ordförande telefon 0739 42 41 03.

 

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, Hemslöjden, är en ideell organisation där 90 hemslöjdsföreningar och 14 000 personer är medlemmar. Förbundet ger ut tidningen Hemslöjd, som är landets största kulturtidskrift för slöjd och hantverk samt driver Hemslöjdens förlag, som publicerar böcker om slöjd och hantverk.