Väva Spis – intryck och uttryck från Skånes Hemslöjdsarkiv tolkat av Fine Little Day

Väva Spis – intryck och uttryck från Skånes Hemslöjdsarkiv tolkat av Fine Little Day, den 20 maj – den 26 augusti, Hemslöjden i Skåne, Landskrona. Vernissage lördagen den 20 maj. Produkterna har tagits fram i samarbete med slöjdare och småskaliga producenter i Skåne och Västra Götaland; Vävaren i Båstad, Matilda Ekström Rosenberg, Textiltrycket, Malmö, Yallatrappan, Malmö, Elin Jantze, Stockholm, Kristina Bourghardt Hattenbach, Simrishamn, Gunvor Johansson, Staffanstorp, Mariedal Design, Allingsås, Eva Berg, Landskrona, Blommiga Gredelina, Klagshamn och Satako Kobayashi Fridolf, Göteborg.

”Skånes två hemslöjdsarkiv rymmer ett par hundra år av tusentals kreativa timmar, karaktäriserade av en stor dos fritt och konceptuellt hantverksdrivet skapande. Historien, bildvärlden och berättelserna kännetecknas av en kulturellt brokig och kreativt tillåtande anda, som också innehåller en upplyftande närvaro av kvinnohistoria. Väva Spis-projektet är färgat av associationer och impulser, samt en tribut till det lekfulla, aparta skapandet.” Elisabeth Dunker, Fine Little Day

Följ projektet på Instagram #handicraftarchives
Läs mer om utställningen
Läs mer om Hemslöjdens samlingar på Digitalt museum