Kent Johansson tar över ordförandeklubban i Hemslöjden

Under Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbunds förbundsstämma den 20 maj valdes Kent Johansson till ny ordförande.

– Jag ser fram emot att vara med att fortsatt utveckla Hemslöjden, som på ett spännande sätt förenar traditioner med nyskapande och där människor som är intresserade av handgjort skapande kan känna sig välkomna på sina egna villkor, säger Kent Johansson, nyvald ordförande i Hemslöjden.

Kent Johansson bor på Öland och har en lång bakgrund inom föreningsliv och folkbildning. Johansson har varit ledamot i Europaparlamentet och innan dess varit verksam som regionråd i Västra Götalandsregionen, ordförande i kulturnämnden Skaraborgs Landsting samt suttit i styrelsen för Kulturrådet.

Ny styrelse för Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund

På Hemslöjdens förbundsstämma valdes Kent Johansson, Öland, Elisabeth Bjar, Stockholm, Bo Olls, Norrköping, Anna Wallentheim, Hässleholm, Saadia Hussein, Stockholm, Anna Iwarsson, Bromma, Eva Byström, Sundbyberg, Christine Sundberg Carendi, Lidingö och Eva-Karin Torhem Arnell, Hyssna, till ordinarie ledamöter. Som suppleanter valdes Niklas Karlsson, Vallsta, Maria Eklind, Vaggeryd och Elise Tullnär Nilsson, Jokkmokk.