Tävla i att spinna ull inför publik

Tips | Tycker du om att anta utmaningar och spinna ull? Då är den här tävlingen för dig! Välkommen att tävla inför publik på Skansen i samband med programmet Lin och ull. Spinnrocka loss! är en tävling som sker i samarbete mellan Slöjd Stockholm och Skansen. För andra året i rad går de ut med en allmän förfrågan till personer som är intresserade av att spinna på spinnrock och slända. Tävlingen sker söndagen den 20 augusti 2017 på Skansen i Stockholm.

Tävling i två klasser; spinnrock och slända. Deltagarna tar med egna kardor eller ullkammar, slända eller spinnrock. Ull delas ut. Juryn bedömer det entrådiga garnet utifrån längd, snodd, vikt och hållfasthet. Programledare: Eva Sundström, chef Skansens klädkammare och Charlotte Hellsten Husman, länshemslöjdskonsulent, Slöjd Stockholm. Sista anmälningsdag 21 april.