Läsår, distans och kurser!

Tips | Yrkesutbildningar:  smide, sömnad, trä och väv – Ansök senast 15 april. Kniv, yxa, ässja, slända, nål. Hos oss får du verktygen att forma din egen framtid. Våra treåriga yrkesutbildningar kombinerar kunskap om material, verktyg och hantverkstekniker i smide, sömnad, trä och väv med formgivning, entreprenörskap och utställningar. Unikt lärande om hela processen, från björkträdet i skogen till pallen i ditt kök, från kolmila till yxa, från skiss till färdigt plagg, från får till vävt tyg. Hållbarhet är en självklar del av utbildningen.

Distansutbildningar i urval : Forma broderier, Handstickning – med ny inspiration, Internationell produktsamverkan, Analys och rekonstruktion.

Kurser i urval: Broderi – lär dig olika stygn med Kerstin Askert, Berättande mönster med Shabnam Faraee, Hedaredskorgar med träbotten med Curt Bengtsson, Sticka en tröja: grundkurs i handstickning med Erica Wheeler, Återbruksslöjd i plåt med Gunnar Jeppsson, Ljusbärare i smide med Vesa Saarelainen, Kjol – från grundkonstruktion till eget mönster med Maja Satz, Vackra rynkor och stygn: handsömnad av särkar och skjortor med Mia Ljungström Svensdotter, Spinning av lin med Marie Ekstedt Bjersing, Trä i rörelse med Helena Flodström, En matta i corduroy Linda Saarelainen