Tips: Slöjdkryssning Umeå – Vasa 28 – 29/1

Följ med ombord på en unik slöjdupplevelse till havs! I ett möte mellan Sverige och Finland där vi förenas i glädjen att göra/skapa med händerna i olika workshops, föreläsningar, film och försäljning av hantverk och design. Du kommer att ha möjlighet att prova på att göra en Himmeli (geometrisk halmslöjd), jobba med läder, spinna, testa på programmering och 3D-printining eller sticka tillsammans i en härlig gemenskap. Under lördagen innan vi går ombord på färjan finns ett fullmatat program med besök på en mängd intressanta butiker, museum eller varför inte följa med på ett besök på Sliperiet, på konstnärligt campus! Frida Arnqvist-Engström känd från gerillaslöjd och den populära bloggen Kurbits.nu medverkar ombord tillsammans med Jim Björni och Lee Esselström från lifestyle-programmet Strömsö som sänds på Yle Fem och SVT. Arrangörer är Västerbottens läns hemslöjdsförening.

Slöjdkalendern
Västerbottens läns hemslöjdsförening