Har du planerat ditt nya slöjdår?

God fortsättning! Vi kan lova ett gott nytt slöjdår och redan i januari kan du besöka Stick och Täljgille i Langska huset i Visby för att därefter gå på Rulltovning i Höör, Irländsk stickning i Helsingborg eller Pilflätning i Sankt Olof. Orsa går ut hårt med Orsaknyppling, Träslöjd, Vävkurs, Kurbitsmålning, Spinna lin och ull och Sy Orsadräkten. Om det passar kan du Brodera hästar i ylle i Kristianstad, Tälja med kniv i Piteå eller lyssna på en Föreläsning om Gerillaslöjd i Eskilstuna. Slöjdkaféer finns bland annat i Storvik, Nås, Ängelholm, Helsingborg, Luleå eller Falun. Du kan Brickväva i Malmö, Nålbinda i Sparreholm, Sy sashiko i Kalmar eller varför inte ta slöjden till sjöss och följa med på Västerbottens läns hemslöjdsförenings Slöjdkryssningmellan Umeå och Vasa, Finland i slutet av månaden. Detta är bara några av de aktiviteter som hemslöjdsföreningarna runt om i landet anordnar. Välkommen.

Läs mer om alla aktiviteterna i Slöjdkalendern 

Läs mer om de föreningar som arrangerar aktiviteterna i januari

Gotlands läns hemslöjdsförening

Gästrikslands hemslöjdsförening

Orsa Slöjdlag

Östergötlands läns hemslöjdsförening

Östra Skånes hemslöjdsförening

Norrbottens läns hemslöjdsförening

Hemslöjdsföreningen Sörmland

Helsingborgs Hemlöjdsgille

Ängelholms hemslöjdsgille

Falu Hemslöjdsförening

Bosjökloster Hemslöjdsförening

Nås Hemslöjdsförening

Västerbottens läns hemslöjdsförening

Staden Malmös Hemslöjdsförening

Kalmar läns hemslöjdsförening

Jönköpings läns hemslöjdsförening

På bilden: Rulltovning i Höör