Vi söker en kommunikatör

Logga i material för Hemslöjden

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund (Hemslöjden) är en ideell organisation där 89 hemslöjdsföreningar och 14 500 enskilda personer är medlemmar. Förbundet ger ut tidningen Hemslöjd, som är landets största kulturtidskrift för slöjd och hantverk. Förbundet driver också Hemslöjdens förlag som ger ut böcker om hur man slöjdar.

Just nu genomför Hemslöjden det stora riksomfattande projektet Do It Together, som är ett integrations- och omorganisationsprojekt där Hemslöjden strävar efter att bli en mer jämställd, jämlik och tillgänglig organisation, där alla som är intresserade av att göra saker för hand ska känna sig välkomna på sina egna villkor.

Vi söker en kommunikatör som vill vara en del av vårt framtida kommunikationsarbete.

Nya verktyg och kanaler, inte minst sociala medier, växer hela tiden fram och användarnas digitala beteende förändras, nya trender skapas. Din roll är att kunna läsa, följa med i och agera i det nya landskapet, att förstå och kommunicera effektivt på de nya villkor som gäller.

Det innebär en inriktning mot det nya medielandskapet, ett aktivt nätverksbyggande med nya kanaler/ sociala medier där nya metoder och kanaler kan användas för att utveckla och effektivisera kommunikationsverksamheten, både den interna och externa kommunikationen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar kommunikations- och aktivitetsplanering samt operativa kommunikationsinsatser för den interna och externa kommunikationen.

Du kommer att arbeta i en ideell organisation och dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara att skriva och publicera i sociala media, på webbplatser och andra kanaler, att aktivt arbeta med den interna kommunikationen och att vara kommunikationsexpert vid olika projekt. Dina arbetsuppgifter kommer att vara av både strategisk och operativ karaktär.

Du kommer att ha ansvar för analys, planering, genomförande och uppföljning av kontinuerlig kommunikation i digitala och traditionella medier. Strategiskt, taktiskt och kreativt. Du har kunskap om de relevanta juridiska förutsättningarna och kan hantera både research, spridning och dialogproblematik på nätet.

Du ska ha kompetens för att skapa budskap med text och bild för i det mångfacetterade samhälle vi lever i idag samt paketera budskapen på ett målgruppsorienterat sätt.

Kvalifikationer

Du har:

 • Högskoleutbildning inom kommunikationsområdet.
 • Stort intresse av slöjd och hantverk och av kulturfrågor i allmänhet.
 • Erfarenhet från arbete på en kommunikations-/marknadsavdelning, byrå eller liknande arbetsplats.
 • Erfarenhet av kommunikationsarbete i en liknande roll, med egna idéer om hur man kan bygga upp väl fungerande rutiner, smarta verktyg och bra processer.
 • Intresse för och erfarenhet från föreningslivet och civilsamhället.
 • God skribent och skicklig på att anpassa budskap efter målgrupp och syfte.
 • Erfaren beställare av digitala tjänster. Smart, analytisk och snabb användare av sociala media.
 • Behärskar svenska väl i tal och skrift, skriver klart, tydligt och korrekt. Du kan uttrycka dig väl även på engelska.

Personliga egenskaper

Du vet att kommunikation skapar värde, att kommunikation kan påverka organisationer internt och externt, emotionellt, affärsmässigt och organisatoriskt.

 • Bra på omvärldsbevakning och nyhetsvärdering.
 • Mycket god samarbetsförmåga, lyhörd och ödmjuk.
 • Konstruktiv och lösningsorienterad.
 • God strategisk och analytisk förmåga.
 • Självständig, initiativrik samt van att leda och strukturera sitt eget arbete.
 • Stresstålig, flexibel och van att arbeta i högt tempo.

Fakta

Tjänsten är ett vikariat fram till och med maj 2017.

Det handlar om ett snabbt tillträde, redan 1 september, och vi vill därför ha din ansökan senast 5 augusti.

Tjänsten är placerad på Hemslöjdens kontor på Södermalm i Stockholm. Resor kan förekomma inom tjänsten.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta verksamhetschef Kerstin Andersson Åhlin på tel. 08-545 494 51 alt e-post: kerstin.andersson.ahlin@hemslojden.org. Kolla även runt här på hemsidan för att se vad som händer i Hemslöjden idag.

Ansökan

Maila din ansökan med löneanspråk och cv senast 5 augusti till ansokan@hemslojden.org.