Brodera på stickat

Från och med den 16 juli visas utställningen Brodera på stickatDalslands konstmuseum. Bakom utställningen står textilformgivare Britt-Marie Christoffersson. Av många ses hon som handstickningens nestor i Sverige, hon var med och startade 10-gruppen och via vårt förlag har hon gett ut boken Stickning – ett hantverk att utveckla.

I utställningen visas 500 provlappar och ett tiotal plagg där Britt-Marie har fört samman sina två favorittekniker. Broderi och stickning. Hon tycker att teknikerna knyts ihop allt för sällan och nu vill hon visa vilka oändliga möjligheter som finns om man bara vågar blanda.

Britt-Marie Christoffersson har även gett ut boken Stickning – ett hantverk att utveckla på Hemslöjdens förlag.

Utställningen visas på Dalslands konstmuseum 16 juli – 11 september.

Mer info om utställningen och boken hittar du på Hemslöjdens förlags hemsida.

 

broderatpastickat_2_610px