Slöjd på bästa sändningstid

Under hösten har SVT:s Gokväll sänt en serie med olika slöjdarporträtt. Slöjd på bästa sändningstid helt enkelt. För dig som har missat programmen så har vi samlat dem här. Men skynda dig, de äldsta klippen är bara tillgängliga i några dagar till.

Hittills har vi fått träffa Anna Wengdin som är en av författarna till vårt förlags bok Brodera på ylle. Nisse Stormlod som är hemslöjdskonsulent i Blekinge och en av författarna till boken Småslöjd. Kopparslagerskan Mikaela Ivarsdotter som 2013 var en av slöjdarna som fick ta emot Hemslöjdens stipendier. Senast fick vi träffa Rebecka Winther som är en av få personer som hanterar tekniken flamskväv fullt ut. 2012 var hon en av deltagarna på utställningarna Väv (Nordiska museet) och Hemslöjden på Liljevalchs.

Anna Wengdin. Bild: Go'kväll / svtplay.se

Anna Wengdin. Bild: Go’kväll / svtplay.se

(drygt 30 minuter in, tillgängligt till och med 5 november)

 

Nisse Stormlod. Bild: Go'kväll / svtplay.se

Nisse Stormlod. Bild: Go’kväll / svtplay.se

(Drygt 31 minuter in i programmet, tillgängligt tom 11 november)

 

Mikaela Ivarsdotter. Bild: Go'kväll / svtplay.se

Mikaela Ivarsdotter. Bild: Go’kväll / svtplay.se

(Lite drygt 32 minuter in i programmet. Tillgängligt till och med 19 november)

 

Rebecka Winther. Bild: Go'kväll / svtplay.se

Rebecka Winther. Bild: Go’kväll / svtplay.se

(Cirka 32 minuter in. tillgängligt till 25 november)