Världsstickkaféer i Göteborg

Under hösten anordnar Världskulturmuseet i Göteborg tre stycken världsstickkaféer. Lyssna på intressanta föreläsare som berättar om växtfärgning, kirgiziska filtmattor och japanskt broderi. Du är välkommen med eller utan handarbete och föreläsningarna är gratis. Först ut är Jeanette Schäring som var av utställarna på Hemslöjdens jubileumsutställning på Liljevalchs 2012.

Naturlig färgning och hållbara metoder, onsdag 30 september, 17.30-19.30

Jeanette Schäring, utbildad i textilkonst vid Högskolan för design och konsthantverk. I över ett decennium har hon konstnärligt utforskat och experimenterat kring naturlig färg och fibrer med ett brett hållbart perspektiv. Läs mer på Världskulturmuseets hemsida.

Textilt världsarv i Kirgizistan, onsdag 7 oktober, 17.30-19.30

Författaren och konstnären Kerstin Paradis Gustafsson kommer att berätta om de grupper av kvinnor som samarbetar för att filta och sy samman de stora vackra kirgiziska filtmattorna – Shyrdak. Läs mer på Världskulturmuseets hemsida.

Sashiko – japanskt broderi, onsdag 25 november, 17.30-19.30

Sara Thorn berättar om hur hon hittade tekniken Sashiko under en resa i Japan och hur man kan använda den för att ge nytt liv åt ett par gamla jeans. Läs mer på Världskulturmuseets hemsida.