Hemslöjden och Snask vann första pris på varumärkesgala

Den 16 september uppmärksammades den bästa varumärkesdesignen på Brand Impact Awards i London. Tillsammans med Hemslöjden tävlade företag som Beats by Dr Dre, Google, BBC, Puma och många fler om att plocka hem något av galans priser. Hemslöjden vann första pris i kategorin Public Sector för sin visuella identitet som är framtagen av designbyrån Snask.

Samarbetet med Snask började redan 2012 i och med Hemslöjdens 100årsjubileum då Snask fick uppdraget att skapa jubileets formspråk och kampanjlogotyp. Tillsammans med slöjdare från olika delar av landet skapade Snask materialet på riktigt och för hand. Efter hundraårsfirandet beslutades att jubileets formspråk skulle utvecklas till en visuell identitet för hela organisationen.  Det är med den nya visuella identiteten som Hemslöjden och Snask är nominerade till Brand Impact Awards.

Precis som under jubileet har det handgjorda varit en viktig del i arbetet i arbetet med den visuella identiteten och för att hitta rätt bland färger, material och tekniker fick Snask en snabbkurs inom slöjdområdet. När logotypen skulle byggas upp för hand och på riktigt hjälpte slöjdare till för att hitta fram det rätta uttrycket.

Om Brand Impact Awards

Brand Impact Awards arrangeras av tidningen Computer Arts och Creative Bloq och de nominerade bidragen bedöms av personer från byråer som GBH, Wolf Olins och The Partners. I panelen finns även personer från kundsidan och företag som Coca Cola, Mars och Adidas. 

 

hemslojden_affisch-maner_a3_original_140120_610px

hemslojden_identity_02_wide_610px

hemslojden_bag_02_close-up_610px

hemslojden_folder_01_610px_2

hemslojden_stationaries_01_610px