Gentle Protest på Handarbetets Vänner

Den 13 augusti – 19 september visas utställningen Gentle Protest på Handarbetets Vänner i Stockholm. Det är den första separatutställningen i Sverige av den brittiska craftivisten Sarah Corbett. Med syfte att visa att protester inte alltid måste vara aggressiva använder Corbett broderiet som ett kraftfullt verktyg att tackla hennes angelägenheter och skapa en eftertänksam och empatisk aktivism för en långsiktig och positiv förändring i världen. Utställningen utforskar hur hantverk kan vara ett kraftfullt och förändringsbart instrument inom aktivism.

Corbett grundade Craftivist Collective i London 2009. Kollektivet uppstod ur ett växande begär att skapa craftivism-projekt, vilka använder hantverk som verktyg och aktivism som prioritet. Idag är Craftivist Collective en global gemenskap och en social företagsamhet som förser individer och organisationer med produkter och tjänster för att hjälpa dessa med att bedriva effektiv craftivism. Corbetts arbete är högt ansett av professionella kampanjare, akademiker och konstinstitutioner runt om i världen.

  • Utställningen visas 13 augusti – 19 september.
  • Vernissage torsdag 13 augusti, klockan 17.00-19.00
  • Handarbetets Vänner
  • Djurgårdsslätten 82–84