Nya styrelsemedlemmar

Lördagen den 30 maj hölls Hemslöjdens förbundsstämma i Uppsala. Där beslutades bland annat om nya styrelsemedlemmar. Stämman beslutade enligt valberedningens förslag som innebär att styrelsen ser ut så här.

 

Nya styrelsemedlemmar är:

Susanna Hedin – Örebro, andre vice ordförande.

Susanna är sedan flera år tillbaka aktiv i Örebro läns slöjdförening och inne på sitt femte år i styrelsen där hon har suttit som ordförande i två år. Susanna har precis avslutat sista året på utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk vid Göteborgs universitet. För Susanna är det viktigt att slöjden är öppen och tillåtande, att vi ser och uppmärksammar våra medlemmar och tar tillvara på den erfarenhet och kunskap som finns i vår organisation. Att vi har respekt för det som är och har varit, men också att vi har förmågan att lyfta det som kommer.

Saadia Hussain – Stockholm, ledamot

Saadia är verksam som konstnär, konstpedagog och konstaktivist baserad i Stockholm. Hon har bland annat utbildat sig vid Konstfack, National college of Arts Lahore och Nyckelviksskolan. För henne har den kreativa processen varit ett viktigt verktyg i livet för att utforska, studera och berätta om det privata, globala, vardagliga och allvarliga. I sina soloprojekt och som ledare för kollektiva konstprojekt drivs Saadia av att få fler människor att upptäcka skapandets kraft.

Anna Iwarsson – Stockholm, ledamot

Anna är rådgivare om framtidens ledarskap och brinner för att leda i förändring, förbättring och förädling. Åren 2000-2012 var hon generalsekreterare för Friskis&Svettis. Under hennes tid som generalsekreterare ökade medlemsantalet från 200 000 till 550 000 medlemmar. Anna har sedan 1986 haft ett flertal olika styrelseuppdrag inom den ideella sektorn. Hennes expertområde är varumärkesfrågor, värderingar och strategisk kommunikation.

Niklas Karlsson – Färila, suppleant

Niklas bor i Färila i Hälsingland och jobbar med slöjd och byggnadsvård i det egna företaget. Han är utbildad vid Vindelns folkhögskola och HV-skola, därefter gick han den Högre hemslöjdsutbildningen med inriktning på hård slöjd. Niklas har arbetat som hemslöjdskonsulent i Jönköping, Dalarna och Gävleborg. Niklas har även suttit som ordförande i Västra Hälsinglands Slöjdförening i några år. Nu lägger han det mesta av sitt engagemang på sitt eget slöjdande och på att få det lönsamt.

Anna Wallentheim – Hässleholm, ledamot

Anna sitter i riksdagen och är ledamot i kulturutskottet där hennes ansvarsområden är: museerna, riksarkiv, riksantikvarieämbetet, konst, form och design, hembygdsrörelser och hemslöjd. Förutom Riksdagen sitter hon som ledamot i Hässleholms kommunfullmäktige där hon har jobbat mycket med idrotts- och föreningsfrågor. Anna är utbildad till lärare i samhällskunskap och religion.