Hemslöjdsläger sommaren 2015

Nordiskt hemslöjdsläger i Finland och Craft Camp i Estland. Om du har funderat på att fördjupa dig i slöjdens tekniker till sommaren så är möjligheterna goda.

 

Nordiskt hemslöjdsläger, Pargas Finland, 6 – 10 juli 2015

I Pargas, utanför Åbo i Finland arrangerar man ett nordiskt hemslöjdsläger med inriktning på skärgården. Under fem dagar får du som deltar fördjupa dig inom skärgårdshantverk. Lär dig hur man garvar fiskskinn, knyter nät, broderar tambursöm till Pargas folkdräkt, målar akvarell och knypplar finska knypplingsmönser. Läs mer om Nordiskt hemslöjdsläger här.

 

Craft Camp, Olustvere Estland, 4 – 10 juli 2015

I Estland och i staden Olustvere arrangeras Craft Camp för andra året i rad. Du får lära dig gamla estländska slöjdtekniker för att förstå hur du kan användas på ett modernt sätt. Kurslärarna är proffs på sina tekniker och har undervisat i sina ämnen i flera år. Bland kurserna finns bland annat näverslöjd, keramik, nålbindning, silversmide och mycket mer. Läs mer om Craft Camp och kurserna här.