Boksläpp och vernissager

Linköping är platsen att vara på lördagen den 6 december. Då blir det nämligen boksläpp och två vernissager om broderier från 50- och 60 talen.

På Östergötlands museum och på Hemslöjden i Östergötland öppnar utställningen Broderier från 50- och 60 talen, en utställning i två delar med originalbroderier, kopior i modern tappning och östgötarnas egna broderier. Samma dag och i samma stad släpper Hemslöjdens förlag sin bok med samma namn. Boken är skriven av Ann-Sofie Svansbo och Anna Lindqvist.

 

Program lördag 6/12


12.00:
Elsa Agelii, Täcklebo broderiakademi inviger utställningen på Östergötlands museum. Direkt efter invigningen blir det boksläpp av Broderier från 50- och 60-talen med Hemslöjdens förlag. Raoul Wallenbergs plats, Linköping.

13.00: Elsa Agelii inviger utställningens andra del på Hemslöjdens galleri, Storgatan 41, Linköping.

13.30-16.00: Tre stygn och sju sorters kakor, workshop och broderikafé med Hemslöjden och Täcklebo broderiakademi, Storgatan 41, Linköping.

 

Lagom till boksläpp och vernissager har hemslöjdsföreningar runt om i landet samlat broderier från Hemslöjdens samlingar i olika mappar på Digitalt museum. Här kan du utforska och inspireras av olika mappar med broderier från Hemslöjdens samlingar.

 

Välkommen!