Vårmarknad på Nääs och hantverksmässa i Rättvik

I helgen är det vårmarknad på Näss utanför Göteborg. Närmare 100 utställare inom slöjd, konsthantverk, mat och trädgård visar och säljer sina saker. Massvis med aktiviteter för både barn och vuxna och vernissage av utställningen Trä äger. I Rättvik arrangeras också en marknad med inbjudna konsthantverkare.

Vårmarknad på Nääs (3-4 maj)

Trä äger är en utställning om hus och hållbart byggande. Hur vi använder våra resurser och hur vi gör hållbara materialval.

Förutom utställningen möter du närmare ett hundratal utställare över hela Nääsområdet, både i Vänhem, Lekhuset, Källnääs, Nääs Konsthantverk och i tält mellan husen. Här kan du botanisera bland slöjd, konsthantverk, knivmakare, ekologiska material, trädgårdsartiklar och mat. Passa samtidigt på att se de gamla välbevarade byggnaderna från insidan.

Läs mer om Vårmarknaden på Nääs

Hantverksmässa i Rättvik (2-3 maj)

Om du har närmare till Rättvik i Dalarna så hittar du även en hantverksmarknad där. Utanför Hemslöjdsstugan vid Fontäntorget säljer inbjudna hantverkare genuina slöjdföremål. Marknaden är i full gång från klockan 09.00 på fredagen och hela lördagen fram till klockan till klockan 18.00.

Läs mer om fredagen här och om lördagen här.

 

Trevlig helg!