Gesällbrev till två konstbrodöser

Onsdagen den 6 november hyllade Stockholms Hantverksförening
 och Företagarna Stockholms stad en ny generation yrkesmän- och kvinnor i Blå hallen i 
Stockholms stadshus. Då delades nämligen årets gesäll- och mästarbrev ut. Förutom skräddare, sadelmakare och låssmeder fanns två konstbrodöser bland pristagarna.

Inom handvävning, broderi och handstickning är det Hemslöjden som bedömer och avgör vilka prov som ska tilldelas ett gesällbrev. Förutom ett godkänt prov krävs en stor teoretisk och praktisk kunskap inom området. I år uppfyllde konstbrodöserna Ane Løser Sørensen och Maria Kamfjord de högt ställda kraven och tilldelades den stora respektive den lilla silvermedaljen. Ane Løser Sørensen blev dessutom utsedd till årets gesäll alla kategorier.

Ett stort grattis till er båda!