Riksförbundets program

Här hittar du Riksförbundets digitala program för Hemslöjdens dag 2021!

Välkommen till Riksförbundets digitala program!

Verksamhetschef Maria Jacobsson hälsar välkommen till Hemslöjdens dag och Ullveckan. Hör också några hemslöjdsföreningar berättar om vad som händer hos dem på Hemslöjdens dag!

Sändningen startar klockan 11.00 den 4 september.

Svensk ull och framtiden

Lyssna på en föreläsning med Annkristin Hult, författare till teknikhäftet Om ull,berätta om denna superfiber. Ull har många fantastiska egen­skaper och har i många tusen år skyddat oss från kyla, vind och väta. Ändå slängs i dag enorma mängder ull varje år i Sverige. Hur kan det komma sig? Kan det vara så att många inte känner till ullens alla fördelar och möjligheter?

Om ull finns bland annat att köpa i din närmaste Hemslöjdsbutik och här hittar du en lista över alla Hemslöjdsbutiker. Du kan också läsa mer om häftet på Hemslöjdens förlags hemsida.

Ett samtal om linberedningens historia

Gunilla Mattsson och Agneta Carlson samtalar om linberedningens historia i Sverige. Hur gick det egentligen till när den inhemska linproduktionen lades ner? Och vilka personer har varit tongivande inom linhanteringen i Sverige? Missa inte detta om du är linintresserad! Om du mot förmodan inte är det så kanske du blir…

Vill du veta mer om projektet 1 kvm lin kan du läsa mer här!

Tova en sittdyna!

Följ med när textilformgivaren Åsa Ganell tovar en sittdyna ur teknikhäftet Om ull.Se hur sittdynan arbetas fram – från kardad ull till färdig dyna!

 

 

Sidan senast uppdaterad 2021-09-04