Örnsköldsviks hemslöjdsförening

Välkommen till gemenskap och slöjd i Örnsköldsvik – vi är hemslöjdare

Våren bjuder på slöjdkvällar på Örnsköldsviks museum och konsthall, workshops och en resa. Håll koll på slöjdkalendern som uppdateras löpande med programmet. 

Öviks-hemslöjdsförening-program-vår-2023 Här kan du ladda ner programmet som PDF. OBS! Var uppmärksam på att vissa evenemang kräver att du anmäler dig.

Aktiviteter

Följ oss på Instagram och Facebook där vi uppdaterar och informerar löpande.
Slöjdkvällar på Örnsköldsviks museum och konsthall fortsätter även 2023. Tisdagar ojämna veckonummer klockan 18.00-20.00 varvas broderi och täljning. Se datum i slöjdkalendern längre ned på sidan. Låt dig inspireras i broderi av andra, eller tag med ett eget broderi som kanske inte blivit klart. Broderi är även toppen när du vill lappa och laga plagg.

  • Slöjdkväll broderi 28/3, 25/4 – 2 tillfällen kvar!
  • Tips! Tisdagar jämna veckonummer kl. 18-20 träffas stickentusiaster på museet, se mer info längre ned på sidan

Under våren har vi tillsammans med hemslöjdskonsulenterna bjudit in till täljkvällar. Täljning är riktigt roligt och med vår handledare Jan Dufva får du bra tips på teknik och säkerhet. Verktyg och material (ämne kallat) finns på plats, men du kan självklart ta med egna knivar och ämnen.

Se programmet i slöjdkalendern

Vi bjuder även till workshops där duktiga hantverkare låter oss prova på olika slöjdtekniker. Se till att kolla in slöjdkalendern här på sidan och följ oss på Instagram och Facebook för att ta del av våra aktiviteter och tider.

  • Workshop trådslöjd 22/4 – OBS! Anmälan
  • Resa till Vännäs 13/5 – OBS! Anmälan

Vävstugan på Ödbergska gården finns på Skyttegatan 3

Vår fina vävstuga på Ödbergska Gården hälsar nya som gamla vävare välkomna. Där får du hjälp från varp till väv. Handledning finns att tillgå måndag – torsdag, kl.10.30 -13 30, 16/1-11/5.
Numret till Vävstugan är 070-652 50 22.
Övrig tid, ring på klockan på översidan huset. Finns vi på plats så öppnar vi.

Vi vill gärna tipsa om fler evenemang

En dag om VÄV 25/3
Välkommen till en dag då vi möts omkring det vävda. En dag då vi får fylla på med inspiration, byta idéer och kunskap. I samarbete med Länshemslöjdskonsulenterna och Mittvävarna.
Innehåll:
– Föredrag och workshops med Gunnel Andersson, mästervävare
– En varp, flera möjligheter, fokus på fyra skaft och inredningstextilier
– Fyra workshops omkring olika kuddmonteringar, avslutningar, dekorationer med mera
– Minivävmässa i entréhallen. Vävstugor och enskilda vävare ställer ut.
Dag: 25 mars 2023
Tid: 10.00-16.00
Plats: Västernorrlands museum, Härnösand, se information via denna länk

Tisdagar jämna veckonummer är Stickkvällar på Örnsköldsviks museum och konsthall
Gillar du att sticka så ska du ta dig till Örnsköldsviks museum och konsthall tisdagar jämna veckonummer
kl. 18-20. Kontakt: Ingrid Ottosson 070 300 39 10

Färglära för stickare med Johanne Ländin 3-4/6
Johanne Ländin(@borntonkit) håller en kurs i förenklad färglära, med tyngdpunkt på hur man ska tänka när man kombinerar två eller flera färger i flerfärgsstickning. Arrangör hemslöjdskonsulenterna Västernorrland. Se hela programmet via denna länk.

Världsstickardagen 2023 10/6 – håll utkik på Facebook och Instagram.
Världsbroderidagen 2023 30/7 – håll utkik på Facebook och Instagram.

1 KVM LIN är ett nordiskt projekt med syfte att sprida kunskap om linet – odling, beredning och slöjdande. Alla kan odla lin! Allt du behöver är frö och en kvadratmeter.  Nyhetsbrev och filmer finns på SHR webbsida (länk till annan webbsida).

Örnsköldsviks hemslöjdsförening

Vi har ca 240 medlemmar och ingår i Ångermanlands hemslöjdsförbund. Vi annonserar om våra aktiviteter under ÖA:s ”Föreningsnytt” på måndagar i anslutning till våra aktiviteter.

Följ oss på Instagram @hemslojdenovik och Facebook Örnsköldsviks Hemslöjdsförening

Relaterat ur Slöjdkalendern

Slöjdkväll broderi

Slöjdkväll broderi 28 mars

Slöjdkväll, brodera med Örnsköldsviks hemslöjdsförening En gång i månaden träffas vi och broderar. Inga förkunskaper krävs. Tag med eget material eller...

Årsmöte Ångermanlands hemslöjdsförbund

Samåkning för medlemmar från Rådhusparkeringen, Viktoriaesplanaden 28. Anmäl dig på länken nedan. Datum:              lördag 1 april Tid:...
Workshop

Prova på trådslöjd

Kom och ha en härlig dag tillsammans med Mia Nilsson som visar oss hur vi kan göra krokar, skålar och vispar med tekniken trådslöjd. Mia Nilsson kommer...
Slöjdkväll broderi

Slöjdkväll broderi 25 april

Slöjdkväll, brodera med Örnsköldsviks hemslöjdsförening En gång i månaden träffas vi och broderar. Inga förkunskaper krävs. Tag med eget material eller...

Föreläsning Linet Nolaskogs – NYTT DATUM

Föreläsning på Ödbergska gården, Linet - Nolaskogs - OBS! Anmälan krävs! Föreläsning med Lisbeth Vestin som började odla lin 1981 och blev ”fast”....