Nunotovning

Nunotovning är tekniken där ullfibrer filtas samman med färdigt tyg.  Resultatet blir ett smidigt och värmande filtat tyg med en intressant och vacker ytstruktur som bland annat passar utmärkt till beklädnad.

Kursen ger dig grunderna att göra nunofilt av god och hållbar kvalitet. Vi arbetar utforskande både med provlappar, större tyger samt med ihåliga former som kan bli till exempelvis fodral, mössor/hattar eller kuddvar. Under kursen får du tillräcklig kunskap för att kunna arbeta vidare med tekniken på egen hand. Detta är en grundläggande kurs, men passar såväl den som är nybörjare som den som redan har provat nunotovning tidigare och vill lära mera.

Kursledare är Yvonne Habbe som är filtmakare och textilkonstnär. Hon har hållit tovningskurser i Växjö i många år.

Tid: 6-7 april  kl. 9.00-16.00

Material betalas till kursledaren på plats.

Anmälan och betalning senast  5 april 2024 till pg 765 371-0. Glöm inte att ange ditt namn och Nunotovning på plusgirot när du betalar. Din anmälan är bindande. Om du påbörjat deltagande i en aktivitet har du accepterat att avstå din ångerrätt. Återtar du din anmälan mindre än 14 dagar före kursstart återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får ett välkomstbrev före kursstart. Där finns all praktisk information.